Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Rozjel se Šacberk. Fajťák přivítá první návštěvníky v sobotu

Na Vysočině začíná nová lyžařská sezona. Dnes v 9:00 se spustil vlek na sjezdovce Šacberk u Jihlavy, v sobotu se otevře sjezdovka na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí na Žďársku. Bude na nich kolem půl metru technického sněhu.

Na Šacberku mohou lidé lyžovat od dnešních 9 hodin. „Najíždíme do plného provozu, pojedeme už standardně," řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje. O víkendu se tam bude lyžovat od 8:00 do 21:00. Počasí minulých dnů podle Havlíčka zasněžování přálo. „Máme asi půl metru sněhu a musím říci, sněhu nadstandardní kvality pro toto datum," uvedl.

Na Fajtově kopci bude jezdit vlek na hlavním svahu od 08:30, o víkendu bude v provozu celý den. „Mimo provoz zatím budou dětské vleky i půjčovna," uvedl Jiří Pálka z velkomeziříčského lyžařského klubu.

Sázka na jistotu 

Sjezdovky na Křemešníku u Pelhřimova a v Lukách nad Jihlavou tento víkend ještě nejspíš fungovat nebudou, správkyně Magda Vaňková čeká na přesnější předpověď počasí; zatím pro začátek příštího týdne avizuje oteplení. „Sázíme na jistotu. Sněhu máme takříkajíc v kupách opravdu hodně, ale chceme mít jistotu, že to příští pátek rozjedeme a pojedeme plynule celé vánoční svátky," uvedla Magda Vaňková.

Mrazy využili k výrobě technického sněhu i správci dalších skiareálů na Vysočině, dobré podmínky chtějí lyžařům nabídnout hlavně o vánočních prázdninách. Se zahájením lyžařské sezony v závěru příštího týdne počítají například sjezdovky Harusův kopec v Novém Městě na Moravě nebo Čeřínek u Jihlavy.

Vloni se první sjezdovky na Vysočině otevřely v polovině prosince, lyžovalo se do druhé poloviny března. V provozu bylo i 14 sjezdovek, lyžovat se dalo také na svazích závislých zčásti na přírodním sněhu. Správci sjezdovek pak vesměs uváděli, že na minulé zimě neprodělali.

Autoři | Foto www.sacberk.cz

Štítky počasí, rekreace, hory, lyžování, Kraj Vysočina, Šacberk, sjezdovka, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, kopec, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Rozjel se Šacberk. Fajťák přivítá první návštěvníky v sobotu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.