Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VOLBY 2018: Na jihlavském magistrátu finišují přípravy. V jedné místnosti nechybí zásoba uhlí

Za necelých 24 hodin se po celé zemi opět otevřou volební místnosti a odstartují komunální volby. Magistrát města Jihlavy zajišťuje jejich průběh v celkem osmapadesáti volebních okrscích. Potřebné vybavení zamířilo do tělocvičny v blízkosti magistrátu, zde je pracovníci shromáždili do jednotlivých balíků, které si rozeberou zástupci volebních komisí a odnesou do volebních místností. Plenty a volební schránky do místností dodali pracovníci úřadu už předem.

V každé volební místnosti nesmí chybět předměty povinné ze zákona, jako je vlajka, znak, označení místnosti, náhradní lístky a obálky, díky dřívějším zkušenostem ale v balících nechybí ani zdánlivě překvapivé předměty v podobě svítilny a baterek pro případ výpadku proudu. „V jedné volební místnosti je možné topit pouze v kamnech, do tohoto okrsku tedy dodáváme i zásobu uhlí,“ dodává Alena Holubová, která v rámci Oddělení péče o části města zajišťuje předvolební přípravy.

Pokud se ze závažných zdravotních důvodů nemůžete dostavit přímo do volební místnosti, je možné požádat o návštěvu volební komise s přenosnou volební schránkou.
Zažádat lze prostřednictvím blízké osoby přímo ve volební místnosti, nebo předem na
e-mailu lucie.bratrsovska@jihlava-city.cz, případně telefonicky na čísle 565 591 732. Zapotřebí je uvést jméno a příjmení voliče, adresu trvalého pobytu a telefonický kontakt. 

Celkem se bude na průběhu voleb v Jihlavě podílet 471 osob ve volebních komisích, z toho 58 zaměstnanců města jako zapisovatelé.

ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLED: V Jihlavě se do komunálních voleb přihlásilo deset stran. Podívejte se na jejich lídry 

Ke zpracování údajů z jednotlivých volebních místností poslouží zasedací místnost Zastupitelstva města Jihlavy, odtud budou dále informace předávány k centrálnímu zpracování Českým statistickým úřadem,“ doplnil Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice.

ČTĚTE TAKÉ: V řadě obcí Vysočiny nebudou volby napínavé. Dvě z nich místo starosty povede ministerstvo 

K volbám mohou lidé přijít v pátek 5. října od 14:00 do 22:00 a v sobotu 6. října od 8:00 do 14:00 v místně příslušném volebním okrsku. Pro obecní volby nebyly vydávány voličské průkazy.

Foto Jan Luxík

Štítky volby, zastupitelstvo, příprava, okrsek, místnost, volební místnost, Jihlava, volební komise, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Martin Kukla, Český statistický úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2018: Na jihlavském magistrátu finišují přípravy. V jedné místnosti nechybí zásoba uhlí | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.