Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prezidenta vybírají i v jihlavské nemocnici. Maminky přišly s voličským průkazem, kryly se jim termíny voleb a porodu

Už téměř tři hodiny lidé v naší zemi vybírají novou hlavu státu. Do druhého kola postoupil Andrej Babiš a Petr Pavel. O tom, který z nich se na pět let stane prezidentem, rozhodují také pacienti v jihlavské nemocnici. Podle informací od mluvčí Moniky Zachrlové je zájem o volby rekordní.

„V naší nemocnici bude volit hlavu státu 60 pacientů. Na zvláštním seznamu voličů je 47 lidí, dalších 11 má voličský průkaz a 2 trvalý pobyt ve voličském okrsku 37, kam spadá nemocnice. Zájem je rekordní, na poslední chvíli se nám totiž odhlásilo dalších 15 pacientů, kteří byli dnes propuštěni a volit budou jinde," informovala dnes odpoledne Monika Zachrlová. 

Zájem o to volit v jihlavské nemocnici projevily také dvě čerstvé maminky na oddělení šestinedělí, ty si s předstihem vyřídily voličský průkaz. „Protože volby zasahovaly do termínu porodu," doplnila Zachrlová. 

Pacienty o možnostech volby informovala s předstihem zdravotně-sociální pracovnice Nemocnice Jihlava, další pacienti, kteří míří na plánovaný zákrok a chtějí volit, si informace zjišťovali a vyřídili si voličský průkaz.

Dnes do 22 hodin 

Pro ostatní voliče se volební místnosti otevřely dnes úderem 14. hodiny, lidé mohou hlasovat do 22 hodin. Zítra můžeme jít k volebním urnám od 8 do 14 hodin, poté začnou volební komise se sčítáním hlasů. Jméno nové hlavy státu bude známé během sobotního odpoledne. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Faltus

Štítky volby, nemocnice, pacient, urna, zájem, prezident, porod, porodnice, voličský, průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidenta vybírají i v jihlavské nemocnici. Maminky přišly s voličským průkazem, kryly se jim termíny voleb a porodu | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.