Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé v izolaci kvůli covidu dnes vybírají prezidenta. Kde na Vysočině najdeme drive-in stanoviště?

Již tento pátek a sobotu naši zemi čeká druhé kolo prezidentských voleb. Hlavu státu opět budou moci vybrat i ti voliči, kteří mají karanténu či izolaci v souvislosti s onemocněním covid-19. Ti v takzvaném drive-in hlasování volí už dnes, a to od 8 do 17 hodin.

Drive-in stanoviště jsou voličům k dispozici v každém okresním městě. „Voliči, kteří nemohou z důvodu potvrzeného onemocnění covid-19 hlasovat na drive-inech, mohou využít hlasování do speciální přenosné volební schránky. Tento požadavek je nutno nahlásit v případě Kraje Vysočina na telefonní číslo 564 602 607 nejpozději do 26. ledna 2023 do 20. hodiny. Krajský úřad vyšle v domluvený čas ve dnech volby za voličem zvláštní volební komisi," sdělila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Drive-on stanoviště v okresních městech Vysočiny

Volební stanoviště pro voliče s adresou místa trvalého pobytu na území okresu Havlíčkův Brod a pro voliče s voličským průkazem: Havlíčkův Brod, prostor (dvůr) mezi objektem Žižkova 34 (městská policie) a Žižkova 993 (bývalá hasičská stanice). 

Volební stanoviště pro voliče s adresou místa trvalého pobytu na území okresu Jihlava a pro voliče s voličským průkazem: nová budova Sociálního centra Kraje Vysočina, Jihlava, Rantířovská ulice. 

Volební stanoviště pro voliče s adresou místa trvalého pobytu na území okresu Pelhřimov a pro voliče s voličským průkazem: parkovací plocha u zimního stadionu v Pelhřimově (příjezd z ulice Křemešnická). 

Volební stanoviště pro voliče s adresou místa trvalého pobytu na území okresu Třebíč a pro voliče s voličským průkazem: parkoviště u tělocvičny Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa na ulici Otmarova v Třebíči. 

Volební stanoviště pro voliče s adresou místa trvalého pobytu na území okresu Žďár nad Sázavou a pro voliče s voličským průkazem: u sportovní haly TJ Žďár nad Sázavou, z. s., Jungmannova 1495/8, Žďár nad Sázavou. 

Do dnešní 16. hodiny si mohou lidé na obecním úřadě v místě trvalého bydliště osobně vyzvednout voličské průkazy. 

Přenosná volební schránka 

„Občané, kteří nemohou přijít osobně volit z jiných závažných důvodů, například pobývají ve zdravotnickém zařízení nebo sociálním pobytovém zařízení, mohou požádat o volbu do přenosné volební schránky. Tento požadavek musí být směřován na konkrétní volební komisi, ke které volič místně přísluší nebo je možné využít volbu s voličským průkazem," dodává Svatošová. 

Pokud jde o zdravotnická nebo sociální zařízení zřizovaná Krajem Vysočina, je možné se s přáním odvolit mimo standardní volební místnost na sociálního pracovníka.

Kdy se otevřou volební místnosti? 

Druhé kolo volby prezidenta republiky je stanoveno na 27.- 28. ledna 2023. Volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. Poté začnou komise se sčítáním hlasů. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky volby, prezident, volič, karanténa, izolace, covid, koronavirus, voličský průkaz, drive-in, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v izolaci kvůli covidu dnes vybírají prezidenta. Kde na Vysočině najdeme drive-in stanoviště? | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.