Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Předvolební anketu na Drbně vyhrálo Pro TOP Vysočinu. Druhá skončila Trikolora, třetí ODS

2. a 3. října opět půjdeme k volebním urnám. Tentokrát budeme vybírat krajské zastupitele. Na Vysočině kandiduje celkem 16 politických uskupení. V předvolební anketě Jihlavské Drbny zvítězila koalice Pro TOP Vysočinu. Na druhém místě skončila koalice Trikolora – Soukromníci, třetí příčku těsně obsadila další koalice ODS a Starostové pro občany.

Vítězná koalice Pro TOP Vysočinu (TOP 09, Koruna Česká, Klub angažovaných nestraníků, Třebíč občanům) předvolební anketu ovládla s 21 procenty (73 hlasy). 17 procent čtenářů dalo svůj hlas koalici Trikolora – Soukromníci (Trikolóra hnutí občanů, Strana soukromníků České republiky), kterou zaškrtlo 60 čtenářů. Na třetím místě skončila další koalice – ODS a Starostové pro občany, kterou si vybralo 11 procent čtenářů (38 hlasů).

Do zastupitelstev v celé zemi kandiduje celkem 9 728 lidí, z toho 7 048 mužů a 2 680 žen. Průměrný věk je 48 let. Nejstaršímu kandidátu je 91 let a je také nejstarším v dosavadní historii krajských voleb.

Do vysočinského krajského zastupitelstva by se podle čtenářů Drbny dostala i Svoboda a přímá demokracie (SPD) (11%, 37 hlasů), hnutí ANO 2011 (11%, 37 hlasů), KDU – ČSL (7%, 24 hlasů), Česká pirátská strana (6%, 21 hlasů) a ještě i Česká strana sociálně demokratická (5%, 16 hlasů).

Pod pětiprocentní hranicí skončili Starostové pro Vysočinu (SNK Evropští demokraté, Starostové a Nezávislí) spolu s Komunistickou stranou Čech a Moravy (shodně 4%, 15 hlasů), Demokratická strana zelených – Za práva zvířat (1%, 3 hlasy), Strana zelených (1%, 2 hlasy), Moravské zemské hnutí (1%, 2 hlasy), Rozumní - Petr Hannig - za spravedlnost a životní jistoty (0%, 1 hlas). Dělnickou stranu sociální spravedlnosti stejně jako stranu Volte pravý blok nezvolil ani jeden čtenář.

Předvolební ankety Jihlavské Drbny se zúčastnilo celkem 344 čtenářů.

ANKETA: Krajské volby se blíží. Kdo by získal váš hlas?

Nadcházející krajské volby klepou na dveře. Pojďme si udělat takový malý průzkum, jak by mohly dopadnout. Hlasujte do pátku 25. září do 18:00 v naší anketě tak, jako by se jednalo o skutečné volby. Na výběr máte ze všech stran, které kandidují na...

Letošní krajské volby, které se uskuteční 2. a 3. října současně s volbami do Senátu, se do historie zapíšou několika unikáty. Vedle běžného hlasování ve volebních místnostech bude mimo jiné umožněno i tzv. drive-in hlasování voličům s nařízenou karanténou z důvodu onemocnění covid-19.

Podle ředitele Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeňka Kadlece jsou v okresních městech ve spolupráci s tamními městskými úřady vytipovány lokality, kde bude umožněno ve středu 30. září 2020 od 7 do 15 hodin hlasovat přímo z vozidla

Přípravy na krajské volby začaly, lidé v karanténě budou volit z auta. Kde všude na Vysočině?

Dnešním dnem začala distribuce hlasovacích lístků do letošních krajských voleb, které v celé ČR proběhnou 2. – 3. října. Lidé by je ve schránkách měli mít nejpozději 29. září do 16:00.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, kraj, anketa, Drbna, Kraj Vysočina, koalice, ODS, Starostové a nezávislí, Drbna.cz, TOP 09, Klub angažovaných nestraníků, KDU-ČSL, Strana soukromníků České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předvolební anketu na Drbně vyhrálo Pro TOP Vysočinu. Druhá skončila Trikolora, třetí ODS | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.