Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Florbalisté jihlavského SK v utkání s Pacovem ani jednou nevedli, přesto mají dva body

Muži Florbal SK Jihlava o víkendu v rámci 3.kola Divize zavítali do nedalekého Pelhřimova, kde nastoupili proto Pacovským Honzíkům, kteří byli po dvou kolech suverénem soutěže. Zápas to byl atraktivní a rozhodovalo se až v nekonečně dlouhé sérii nájezdů.

Do utkání vstoupily oba týmy opatrně. Stav utkání otevřel Pacov, když si hosté z Jihlavy nepohlídali standardní situaci a Hošek se trefil přesně pod břevno. V jedenácté minutě dostala Jihlava možnost přesilové hry, kterou během několika sekund využil střelou nad nohu gólmana Jan Beránek. V závěru třetiny ovšem domácí opět odskočili do vedení 2:1. Druhá třetina nenabídla moc florbalové krásy a šancí na hřišti se moc neurodilo. O jedinou branku se postaral opět domácí celek.

Jihlava má však letos nejsilnější třetí třetiny, a to platilo i v zápase s Pacovem. Nejprve snížil na rozdíl jedné branky skvěle hrající Jan Horský. Netrvalo to však ani minutu a domácí tým odskočil opět na rozdíl dvou branek. Jihlava začala hrát aktivněji a po pár minutách snížil opět Horský na 4:3. A za další dvě minuty Jihlava už vyrovnala skóre. Od mantinelu se mezi dvěma hráči protáhl Jan Beránek a svoji druhou brankou v zápase srovnal stav na 4:4. Pět minut před koncem se trefil domácí Hošek a vrátil po třetí v zápase vedení Pacovu. Netrvalo to ale ani minutu, kdy svůj hattrick zkompletoval Jan Horský a poslal utkáni do prodloužení.

Rozhodly až nájezdy

Prodloužení začalo přesilovkou domácího celku, ale SK skvěle oslabení zvládlo a začalo překlápět hru na svoji stranu. Nejprve se do obrovské šance dostal Michal Beránek, ale domácí brankář zasáhl skvěle. Deset vteřin před koncem prodloužení se pak mezi třemi hráči prosadil Jan Beránek. Těsně před střelou do prázdné branky byl faulován a nestihl zakončit. Utkání tak dospělo až do nájezdů.

V nájezdech to byl velký souboj především pro brankáře SK Jihlava Štěpána Vyskočila, který má největší podíl na zisku dvou bodů pro hosty. Po základních třech nájezdech na každé straně branka nepadla a šlo se do rozhodnutí po jednom nájezdu na každé straně. Tam se strhnul obrovský souboj mezi domácími střelci Pacova Doubkem a Dohnalem a hostujícím Janem Beránkem, který jel celkem šest nájezdů a oba své soupeře s obrovskou pomocí Štěpána Vyskočila přetlačil. Jihlava si tak připsala důležitě dva body do ligové tabulky.  

Pacovští Honzíci – SK Jihlava 5 – 6 sn (2:1, 1:0, 2:4, 0:0)

Branky: 11. Beránek J. (Daněk), 43. Horský Jan (Škurla), 46. Horský Jan (Škurla), 47. Beránek J. (Beránek M.), 56. Horský Jan (Vyskočil), SN. Beránek J.

Sestava: Vyskočil, Navrkal – Daněk, Škurla, Holoubek, Trojan, Strejček, Beránek J, Beránek M, Štoll, Horský, Vyskočil, Žaloudek, Jirků

Zdroj florbaljihlava.cz

Štítky florbal, SK Jihlava, Pacov, Jan Beránek, FC Vysočina Jihlava, Pelhřimov, Jan Horský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté jihlavského SK v utkání s Pacovem ani jednou nevedli, přesto mají dva body | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.