Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Axis Noční desítce byl nejrychlejší Jakub Exner, mezi ženami dominovala Petra Kotlíková

V sobotu večer proběhl na prostranství u řeky Jihlavy již pátý ročník nevšedního závodu Axis Noční desítka. Více než pět set běžců závodilo v několika věkových kategoriích, kromě základní desetikilometrové tratě byla připravena například i její poloviční vzdálenost.

Podmínky pro zdárný průběh závodů byly velmi příznivé, příjemné sobotní počasí bylo k pohybovým aktivitám takřka ideální. Účastníků rok co rok přibývá, tentokrát si cestu do areálu Český mlýn našlo přes pět set závodníků, kteří si za svoji účast a nasazení odnesli unikátní dřevěné medaile jako památku na absolvování nočního závodu.

Poděkování jistě zaslouží všichni organizátoři a dobrovolníci, kteří se zasloužili o jednoznačně pozitivní dojem, který celá akce zanechala. Pojďme si připomenout ty nejúspěšnější závodníky v hlavních kategoriích.

Na hlavní desetikilometrové trati mezi muži dominoval Jakub Exner, o půl minuty byl pomalejší Kamil Kyrš, jako třetí proťal cílovou čáru Jan Buchta. Mezi ženami nejrychlejší Petru Kotlíkovou, následovaly Nikola Procházková a Milada Brabcová.

Poloviční distanci ovládl Michal Zigl, na stříbro dosáhl Lukáš Krsička, bronz udělal radost Tomáši Štveráčkovi. Mezi dámami si skvěle vedlo mládí, první skončila Kateřina Macháčková, tu mezi nejlepšímu doplnila Markéta Škarková a Blanka Tereza Kuncová. 

Kompletní výsledková listina je k nahlédnutí ZDE.   

Foto Facebook / Axis Noční desítka

Štítky běh, Axis Noční desítka, výsledky, Jihlava, Kateřina Macháčková

Na Axis Noční desítce byl nejrychlejší Jakub Exner, mezi ženami dominovala Petra Kotlíková | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.