Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rezerva SK Jihlava ve formě, po výhře v Hodoníně si upevnila třetí příčku ve druhé lize

Ve 14. kole 2. ligy vycestovala Jihlava na horkou půdu Hodonína. Tam nakonec zlomila dlouhodobé prokletí a po týmovém výkonu vyhrála 3:1. Díky tomu si upevnila průběžné třetí místo v tabulce.

Přímý souboj o třetí příčku hostil na své půdě Hodonín, kam přicestovala Jihlava. Oba týmy měli k dispozici takřka tři kompletní formace, a tak se dal očekávat velmi vyrovnaný hokejbal. Ten se odehrál před solidní kulisou, která mohla sledovat urputnou bitvu o každý centimetr hrací plochy. Oba zkušení sudí pak museli hodněkrát vylučovat (celkem rozdali 36 trestných minut). A početní výhody nakonec sehrály v zápase významnou roli. 

Skóre otevřel v 5. minutě po prvním vážném závaru z otočky centr SK Hlavatý – 0:1. V 11. minutě poté využil početní výhodu Růžička, který krásnou brankou vymetl pavučinky v Oláhově svatyni – 0:2.

Domácí Hodonín se dostal zpět do zápasu také v přesilové hře, když povedenou pumelicí rozjásal tamní diváky Mráz 1:2. Jihlava si však vzala za pouhou minutu v další přesilové hře dvoubrankový náskok zpět. Procházka odstavil v silovém souboji před brankou oba obránce, aby následně Král střelou pod betony zvýšil skóre na 1:3.

Hodonín, stejně jako Jihlava, měli ve zbytku zápasu dostatek dalších gólových příležitostí. Jenže další přesilovky ani vyložené gólovky zůstaly na výzbrojích obou brankářů. Po Hüblově střele navíc hosty zachránila spojnice. Nicméně ve zbytku utkání se již skóre neměnilo, a tak Jihlava poprvé vyhrála na hřišti svého soka. Na výhře se výborným výkonem podílel brankář Koch, který kryl 28 střel

Po výhře si navíc béčko SK upevnilo v tabulce průběžné třetí místo. Už příští týden pak na svém hřišti hostí ve formě hrající Přibyslavice.

HBC Hodonín – SK Jihlava “B“ 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Mráz (Hübl) – 5. Hlavatý (Růžička) 11. Růžička (Hlavatý, Vávrů), 22. Král (Zápotočný).

Rozhodčí: Zvařič, Orság. Diváci: 53.

Hodonín: Oláh (Krýsa) – Švagerka M., Kovář, Prčík, Krupica, Hanuš, Zetocha – Mráz, Hübl, Švagerka J. – Navrátil, Roch, Švagerka Z. – Rapant "A", Hlavačka Z. "C", Babíček.

Jihlava: Koch – Harasim, Zbořil, Jiskra, Vávrů – Procházka, Zápotočný "A", Král "C" – Růžička, Hlavatý, Apeltauer – Herman, Zeman, Smutný.

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, hokejbal, druhá liga, Hodonín, FC Vysočina Jihlava

Rezerva SK Jihlava ve formě, po výhře v Hodoníně si upevnila třetí příčku ve druhé lize | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.