Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běžci na lyžích budou v Novém Městě na Moravě bojovat o domácí tituly

Nové Město na Moravě bude od pátku do neděle hostit mistrovství České republiky v běhu na lyžích. Ve Vysočina Areně bude na startu kompletní reprezentace a vedle titulů se bude bojovat i o zbylá místa v nominaci na mistrovství světa. To se uskuteční od 19. února do 3. března v rakouském Seefeldu.

„Bojovat se bude ještě o čtyři až pět volných míst. Nominační kritéria zatím splnili běžci, kteří bodovali ve Světovém poháru. Ti by ještě měli v Novém Městě potvrdit výkonnost,“ řekl ČTK ředitel úseku běžeckých disciplín SLČR Lukáš Sacher.

K hlavním favoritům patří sourozenci Michal a Petra Novákovi společně s obhájci titulů Miroslavem Ryplem a Adamem Fellnerem. Mezi ženami vyhrála před rokem ve Vysočina Areně oba distanční závody Barbora Havlíčková a ve sprintu získala titul Tereza Beranová.

V pátek jsou na programu sprinty, v sobotu závody klasickým způsobem s intervalovými starty a v neděli volnou technikou s hromadnými starty.  Závodní program začne každý den v 9:30.

Autoři | Foto www.czech-ski.com

Štítky běžky, lyže, MČR, MS, Vysočina Arena, Nové Město na Moravě, nominace, Kraj Vysočina, Česko, běh na lyžích, Seefeld in Tirol, Petr Novák, Miroslav Rypl, Adam Fellner, Barbora Havlíčková, Tereza Beranová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžci na lyžích budou v Novém Městě na Moravě bojovat o domácí tituly | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.