Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava vedou ve čtvrtfinále první ligy nad Jindřichovým Hradcem 2:0 na zápasy

Jako podařený mohou hodnotit hokejbalisté SK Jihlava vstup do prvoligového čtvrtfinále. O minulém víkendu oba domácí zápasy proti Jindřichově Hradci výsledkově zvládli a první pokus o ukončení série budou mít v sobotu na půdě svého soupeře.

Do čtvrtfinále proti Jindřichově Hradci vstupovali jihlavští hokejbalisté v roli favorita a tento status naplňovali po většinu prvního utkání série. Už během první třetiny si vyparacovali dvoubrankový náskok a když v prostřední části hry přidali ještě jednu branku, utkání celkem jasně dospělo k zaslouženému vítězství domácí Jihlavy.

„Dovolím si říct, že dnes jsme byli takřka po celý zápas lepším týmem. Určitě nám pomohl rychlý gól, který nás trochu uklidnil. Soupeř si sice vypracoval několik nebezpečných šancí, i my jsme ale mohli dát klidně pět šest gólů,“ zhodnotil úvodní utkání série trenér Jihlavy Lukáš Staněk.

Druhý zápas svým průběhem tak jednoznačný nebyl. I přes brzy inkasovanou branku Jihlavští skóre otočili, ale ve druhé periodě přenechali iniciativu Hradci, který toho využil ke srovnání. A ve třetí třetině se děly věci. Hosté se dokonce dostali do vedení 3:2 a místy až drtivý tlak SK nakonec rezultoval v otočení skóre v poslední minutě hry. 

„Druhé utkání bylo úplně o něčem jiném. Určitě tomu napomohla i rychlá první branka Hradce, na kterou se nám ale podařilo brzy zareagovat. Místo hry jsme se ale pak spíš soustředili na výroky rozhodčích a najednou jsme opět prohrávali. Z problémů nám ale pomohla další využitá přesilovka. V závěru jsme pak přežili velkou šanci soupeře. Naštěstí nepřesná přihrávka znamenala rychlé přenesení hry a druhý bod na našem kontě. Ten třetí se pokusíme získat hned v prvním zápase v Jindřichově Hradci,“ dodal Staněk.

 

SK Jihlava - Olymp Jindřichův Hradec 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky: 1:27 Danko (Střecha), 8:20 Jobák (Smutný, Střecha), 19:20 Jobák (Smutný, Bartejs) 

Rozhodčí: Kettner, Záhora. Diváci: 90

SK Jihlava: Humlíček (Koch F.) – Šerý, Jiskra, Brázda, Koch J., Homola, Vávrů, Vilímek– Matějka, Danko, Střecha, Bartejs, Smutný, Jobák, Javorka, Fiala, Růžička, Hlavatý, Bohatý.

Olymp J.Hradec: Janák F. - Hunal, Mátl B., Landkammer, Tržil, Plášil, Popelka - Mátl D., Čapek, Slanina, Klimeš, Kohút, Škarda, Miláček, Strašík, Janeček.

 

SK Jihlava - Olymp Jindřichův Hradec 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky: 6:48 Střecha (Smutný, Jobák), 13:41 Smutný (Střecha, Brázda), 38:20 Jobák (Smutný), 44:27 Homola (Jobák) – 0:39 Kohút (Mátl D.), 20:24 Matějka (Landkammer), 32:01 Hunal (Strašík)

Rozhodčí: Prudík, Hrazdíra. Diváci: 120

SK Jihlava: Humlíček (Koch F.) – Šerý, Jiskra, Blaško Koch J., Homola, Vávrů, Vilímek– Matějka, Danko, Střecha, Brázda, Smutný, Jobák, Javorka, Fiala, Růžička, Hlavatý, Bohatý

Olymp J.Hradec: Janák F. (Janák J.) - Hunal, Mátl B., Landkammer, Tržil, Plášil, Popelka - Mátl D., Čapek, Slanina, Klimeš, Kohút, Škarda, Miláček, Strašík, Janeček.

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky Jindřichův Hradec, SK Jihlava, čtvrtfinále, hokejbalista, Fritz Koch-Gotha, Olymp Jindřichův Hradec, Jihlava, Javorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava vedou ve čtvrtfinále první ligy nad Jindřichovým Hradcem 2:0 na zápasy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.