Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkendové závody v biatlonu jsou vyprodané. Policisté radí využívat autobusy, zejména ze Žďáru

Skutečné obavy z příjezdu fanoušků na víkendové závody v biatlonu přiznávají krajští policisté. Do Nového Města na Moravě bude na mistrovství světa mířit extrémní počet vozidel. Nejlepší bude zaparkovat ve Žďáru nad Sázavou.

Ve Vysočina Aréně jsou v sobotu odpoledne na programu atraktivní štafety žen a mužů, pořadatelé hlásí vyprodáno. Stejné to bude v neděli, kdy celý šampionát uzavřou hromadné závody žen a následně mužů. Je potřeba počítat s rizikem, že se u Nového Města na Moravě budou tvořit kolony a vyjet včas.

Na důležitých křižovatkách se řidiči setkají s tabulemi, na kterých budou aktuální informace, budou tam také policisté připraveni regulovat provoz. „Stejně tak budou pořadatelé ve spolupráci s policisty zajišťovat plynulé parkování na vyhrazených parkovacích plochách v Novém Městě na Moravě a jeho okolí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Víkendový program ve Vysočina Aréně:
sobota:
13:45   štafeta žen - 4 x 6 km
16:30   štafeta mužů - 4 x 7,5 km
neděle:
14:15   hromadný závod žen - 12,5 km
16:30   hromadný závod mužů - 15 km

Policie doporučuje fanouškům dojet k závodnímu okruhu svozovým autobusem. Jedná se o pohodlné řešení, tyto autobusy jsou na křižovatkách policisty upřednostňovány. „Z parkoviště v Nové Vsi u Nového Města na Moravě, stejně jako ze silnice I/19, tyto autobusy jezdí pravidelně,“ připomněla Čírtková.

Apelovala také na všechny, kteří pojedou přes Žďár nad Sázavou, aby nechali auto na vyhrazených parkovištích ve městě, pokračovat mohou svozovými autobusy. „Na parkovištích ve Žďáru nad Sázavou budou v sobotu a v neděli od rána od 9:00 hodin přítomni pořadatelé, kteří budou parkování na místě usměrňovat. Svozové autobusy budou jezdit v sobotu od 9:00 hodin a v neděli od 9:30 hodin. Svozy by měly jezdit v intervalech 5 – 10 minut,“ informovala Čírtková.

Fanoušci biatlonu jezdí do Vysočina Areny s dronem. Platí zde bezletová zóna, je třeba povolení, říká policie

Policisté i nadále dbají na bezpečnost na MS v biatlonu, které se koná v Novém Městě na Moravě. Úterní počasí se vydařilo, a tak se řada fanoušků rozhodla, že si závody ve Vysočina Areně natočí dronem.

Policisté už má zkušenosti z minulého víkendu a tak předpokládají, že všechny vyhrazené parkovací plochy v Maršovicích, Jiříkovicích, Nové Vsi u Nového Města na Moravě a na uzavřené silnici I/19 od kruhového objezdu směrem na Žďár nad Sázavou budou velmi rychle zcela zaplněny. „Předpokládáme, že zcela zaplněna budou také parkoviště v samotném Novém Městě na Moravě. Proto, kdo zaparkuje již ve Žďáru nad Sázavou, nebude muset tyto problémy řešit,“ uzavřela Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.facebook.com/biathlonnmnm

Štítky Vysočina aréna, mistrovství světa, biatlon, parkování, fanoušci, policie, doprava, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Nová Ves u Nového Města na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové závody v biatlonu jsou vyprodané. Policisté radí využívat autobusy, zejména ze Žďáru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.