Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fanoušci biatlonu jezdí do Vysočina Areny s dronem. Platí zde bezletová zóna, je třeba povolení, říká policie

Policisté i nadále dbají na bezpečnost na MS v biatlonu, které se koná v Novém Městě na Moravě. Úterní počasí se vydařilo, a tak se řada fanoušků rozhodla, že si závody ve Vysočina Areně natočí dronem.

„V průběhu včerejšího odpoledne jsme už museli řešit několik takových případů. Ve všech případech se nám za pomoci speciální techniky podařilo dron detekovat a vypátrat osobu, která dron ovládala. V této souvislosti je důležité upozornit na skutečnost, že ve Vysočina Areně a jejím bezprostředním okolí platí bezletová zóna, tedy nelze zde požívat bezpilotní prostředky bez nezbytného povolení příslušných úřadů," upozornila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Opilí lidé chtěli do party stanu 

Co se týče dopravy, tak policie během včerejška zjistila jedenáct přestupků. Chvíli před půlnocí musela policie řešit skupinku osmi podnapilých lidí, kteří se snažili po zavírací době dostat do takzvaného party stanu, který se nachází na parkovišti nedaleko Vysočina Areny. „Na místo byly vyslány policejní hlídky a policisté skupinku těchto osob z místa vykázali. Všichni bez problémů poslechli a vydali se směrem k místu, kde bydleli. K narušení veřejného pořádku v místě nedošlo," dodala Čírtková. 

„Využijte svozové autobusy." 

Policie opět apeluje na fanoušky, kteří pojedou na závody o víkendu, aby se na cestu vydali s dostatečným časovým předstihem, protože policie čeká, že bude v sobotu i v neděli přijíždět mnohem vyšší počet aut, než tomu bylo ve všední dny. „Ti, co přijíždějí od Žďáru nad Sázavou, by proto měli zůstat ve městě, zde pohodlně zaparkovat na vyhrazených parkovacích plochách a do Nového Města na Moravě se vydat svozovými autobusy. Bude to pro ně pohodlné, rychlé a hlavně bezpečné. Svozové autobusy naši policisté při řízení dopravy a křižovatek upřednostňují, takže cesta na závody pro ně bude rychlejší. Stejně tak cesta zpět po skončení závodů," doporučuje Dana Čírtková. 

Program mistrovství světa v biatlonu

Čtvrtek 15. února
18:00 Smíšená štafeta dvojic

Sobota 17. února
13:45 Štafeta žen
16:30 Štafeta mužů

Neděle 18. února
14:15 Závod s hromadným startem žen
16:30 Závod s hromadným startem mužů

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Biathlon NMNM

Štítky MS, biatlon, fanoušci, divák, dron, povolení, policie, Vysočina Arena, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci biatlonu jezdí do Vysočina Areny s dronem. Platí zde bezletová zóna, je třeba povolení, říká policie | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.