Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obnovená druholigová premiéra jihlavským házenkářům moc nesedla, s Ostopovicemi prohráli 15:24

Návrat do druhé ligy národní házené jihlavským hráčům poněkud zhořkla. S Ostopovicemi, které loni skončily druhé, se jim nepovedl zejména první poločas, ze kterého si odnesli hrozivé manko. Druhá půle už byla vyrovnaná, na prohře Autonotu Jihlava v poměru 15:24 se ale už nezměnilo.

Ostopovice pro jihlavské házenkáře nepřipravili úplně přivítání ve druhé lize. „První poločas nebyl studenou, nýbrž ledovou sprchou. Ostopovice vlétly do zápasu s neuvěřitelnou energií a v prvních minutách zápasu nás doslova válcovaly,“ přiznává jihlavský hráč Lukáš Tomala. Jejich útočným výpadům pomáhaly velmi rychlé a mimořádně přesné přihrávky, kterými se útočníci dokázali dostávali do dobrých pozic a bez problémů je proměňovali. „Rychlými útočnými systémy rozběhali naší obranu, přičemž většinou se jeden z útočníků ocitl na brankovišti takřka osamocen a snadno zakončil,“ hodnotí Tomala.

Jihlavský útok v prvním poločase tomuto tlaku nedokázal vzdorovat. Několikrát si dokázali vybojovat výborné příležitosti k zakončení, přesnost střelby však byla velmi nízká. Navíc proti útoku stál kvalitní ostopovický brankář Přikryl, kterému stačilo hrát poziční hru a nechat se trefit. Za první poločas jsme vstřelili pouze 4 góly a tím si definitivně pohřbili šanci na výhru.

Do druhého poločasu nastoupila lehce obměněná sestava. Lukáš Suchý se z obrany přemístil do útoku a na jeho místo nastoupil dorostenec Marek Jandl. A toto rozhodnutí se ukázalo jako výborný tah. Suchý přinesl do útoku novou energii a góly začaly padat jeden za druhým. Jandl v obraně také ukázal své kvality - hrál chytře a pozičně, čemuž se přizpůsobili i halvové a hra výrazně přitvrdila. Brankáři také chytili druhý dech - Tomalovi se podařilo vychytat trest ze středu brankoviště a rychlou střelu z dálky, později střídající Sobotka také přispěl sérií výborných zákroků a v jednu chvíli takřka “zavřel krám”.

„Ve druhém poločase jsme se zásluhou toho všeho dokázali Ostopovicím vyrovnat - oba týmy vstřelily stejné množství gólů. Bohužel, kvůli tragickému prvnímu poločasu si mohl soupeř dovolit hrát v mnohem větším klidu a pouze hájit získaný gólový náskok, což pro něho nebyl problém,“ uzavírá Lukáš Tomala.

SK Autonot Jihlava - TJ Sokol Ostopovice 15:24 (4:13)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Štěpán Viktora

Štítky národní házená, Jihlava, Autonot, druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnovená druholigová premiéra jihlavským házenkářům moc nesedla, s Ostopovicemi prohráli 15:24 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.