Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Gladiators zakončili základní část pohodlnou výhrou nad Brnem, v semifinále je čeká za dva týdny Nitra

Už mnoho týdnů je jasné, že Vysočina Gladiators postoupí do semifinále Snapbacks ligy z prvního místa její západní skupiny. Svoji dominanci potvrdili v nedělním posledním zápase základní skupiny, ve kterém porazili brněnské Alligators vysoko 55:6 zejména díky vynikajícímu prvnímu poločasu. Výsledek souběžně hraného zápasu pak určil, že za dva týdny se Gladiators o postup do finále utkají s Nitrou Knights.

Začátek nedělního zápasu nemohl pro Vysočinu začít lépe. Hned z první akce zápas vrátil výkop hostů do end zóny během přes celé hřiště Dunovský a jako by tím stanovil scénář pro další průběh zápasu. Nedlouho po něm se zaskvělo duo Dundáček - Chramosta, kde první jmenovaný přesně nahrával a druhý zaznamenal druhý touchdown. Před koncem první čtvrtiny stihli Gladiators ještě jednu bodovou akci. Práci celého týmu korunoval krátkým během Blackwood - 21:0.

V nastaveném trendu pokračoval západ i nadále. Svůj druhý touchdown zanedlouho zaznamenal Dunovský, pak se pěknou akcí prezentovali i Brňané - Fortelný oslovil Marečka, který připsal první, a jak se později ukázalo, poslední body Alligators. Zato Vysočina utěšeně navyšovala skóre. Do akce šel i záložní quarterback domácích Bezecný, který vyslal přesnou přihrávku na Berana a D. Caltu, kteří si do statistik připsali další touchdowny. Mezi ně se úspěšným bodovým během zaskvěl i Blackwood.

Poločasové skóre bylo 48:6 a díky aktivovanému mercy rule už druhá polovina notně ztratila tempo a utkávání se spíše dohrávalo. Obrana Gladiators zůstala pevná a již neinkasovala, útok se už nikam netlačil. Přesto ještě jednou udělal přítomným fanouškům radost, když krátce před koncem přijal Dunovský přihrávku a upravil na konečných 55:6.      

Vysočina Gladiators zakončili základní část Snapbacks ligy s bilancí 8-2. V domácím semifinále, které se odehraje 2. července, narazí na Nitru Knights. Poslední vzájemné měření sil těchto dvou klubů přineslo krásnou fotbalovou bitvu, ze které po výsledku 41:42 vyšli vítězně Knights.

Vysočina Gladiators - Brno Alligators 55:6 (21:0, 27:6, 0:0, 7:0)

Ohodnoť článek

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Snapbacks liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators zakončili základní část pohodlnou výhrou nad Brnem, v semifinále je čeká za dva týdny Nitra | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.