Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lukáš Krpálek sahal po zlatu z mistrovství světa, ve finále ale prohrál s Rusem Adamjanem

Judista Lukáš Krpálek útočil na třetí zlato z mistrovství světa, ve finále kategorie do 100 kilogramů ale nestačil na Rusa Armana Adamjana, kterému podlehl v prodloužení. V katarském Dauhá tak rodák z Jihlavy poprvé v kariéře získal světové stříbro.

Dvaatřicetiletý český reprezentant ve staronové kategorii do 100 kilogramů absolvoval před MS v Dauhá kompletně jen lednovou Grand Prix v Portugalsku, kde byl třetí. V únoru se v Paříži zranil a před mistrovstvím už jen trénoval. Jeho závěrečnou přípravu navíc poznamenala nemoc, která si vynutila antibiotika. Nad Krpálkovou formou se tak vznášel otazník.

V prvním kole si Krpálek poradil s Italem Gennarem Pirellim, kterého v nastaveném čase porazil díky držení. Stejně dopadly následující duely s Brazilcem Leonardem Goncalvesem i Maďarem Zsomborem Végem, který překvapivě vyřadil světovou dvojku Michaela Korrela z Nizozemska.

V semifinále vyřadil obhájce bronzu Zelyma Kocojeva z Ázerbájdžánu, jenž doplatil na porušení pravidel ze druhé minuty nastavení. Ve finále kategorie do 100 kilogramů podlehl Armanu Adamjanovi, který mohl na šampionátu startovat díky nedávnému rozhodnutí mezinárodní federace IJF povolit vybraným ruským judistům účast v neutrálních barvách. Krpálek dotáhl duel do prodloužení, ale pak dostal třetí napomenutí a poprvé v kariéře ve finále seniorského MS prohrál.

Jihlavský rodák je dvojnásobným olympijským vítězem z let 2016 a 2020, světovým šampionem se stal v roce 2014 a 2019. Je zároveň držitelem světových bronzů z let 2011 a 2013.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archív Lukáše Krpálka | Zdroj ČTK

Štítky Lukáš Krpálek, judo, mistrovství světa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Krpálek sahal po zlatu z mistrovství světa, ve finále ale prohrál s Rusem Adamjanem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.