Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihlavští baseballisté se dočkali svého nového hřiště. Věnovali jsme mu tisíce hodin práce, říká předseda klubu

V sobotu 27. května se bude konat u ZŠ Otokara Březiny velká sláva. Po letech příprav zde dojde k otevření baseballového hřiště, které bude sloužit mládeži do 13 let.

Počátky baseballu v Jihlavě se datují od roku 1989, avšak až v roce 2014 se zde začalo pracovat také s mládeží. Že to byl dobrý tah, se ukázalo již záhy. Každým rokem se ke klubu přidává spousta nových dětí a původní hráči zůstávají. „Nejdříve jsme hráli na škvárovém hřišti na Bedřichově. Bylo to ale hodně nevyhovující a hledali jsme jiné prostory,“ vzpomíná předseda klubu Ježci Jihlava Martin Tulis

„V roce 2018 jsme přesídlili na hřiště u Základní školy Otokara Březiny, kde jsme se snažili improvizovaně přizpůsobit podmínkám a postupně připravovat výstavbu nového hřiště a rekonstrukci celého areálu. Rodiče, trenéři i samotní hráči věnovali budování hřiště tisíce hodin práce. Všem moc děkujeme, bez nich bychom to nezvládli,“ je vděčný předseda klubu, který zastává i roli hlavního trenéra.

Celý projekt finančně podpořil Kraj Vysočina a Statutární město Jihlava. „Baseballový klub Ježci Jihlava jsou dynamicky rozvíjející se klub, který udělal v posledních letech velké množství práce,“ ocenil Richard Šedivý, náměstek jihlavského primátora. „Neustále narůstá počet hráčů a ti nejlepší v současné době hrají i za reprezentaci. Proto jsem rád, že se podařilo vybudovat nové hřiště a posunout klub zase na další metu. Přeji co nejvíce homerunů, výher a radosti z předváděné hry.“

Na slavnostní tevření nového hřiště chystají Ježci pro širokou veřejnost pestrý program. Chybět nemohou baseballové zápasy, součástí programu bude i finále soutěže žáků prvních až třetích tříd v hodu do dálky. Každý, kdo tento den na hřiště zavítá, si bude moci již od deváté hodiny ranní vyzkoušet různé baseballové dovednosti a v jedenáct hodin dojde k slavnostnímu otevření. Akci bude moderovat Pavel Bláha.

Že je baseball v České republice v rozmachu, si mohl leckdo povšimnout v minulých týdnech. Česká mužská reprezentace se na podzim probojovala na prestižní mezinárodní turnaj World Baseball Classic a s velkým úspěchem odehráli v březnu v Japonsku několik utkání s těmi nejlepšími týmy na světě.

Ale také jihlavští sportovci slaví své úspěchy. Již třetím rokem mají Ježci své zastoupení v mládežnických reprezentacích, se kterými hrají po celém světě. „Jsme na naše hráče hrdí. Do budoucna bychom chtěli v Jihlavě vybudovat také větší hřiště pro starší kategorie, které musí v současné době hrát domácí utkání ve Znojmě. Pevně věřím, že se vše povede a o jihlavských baseballistech ještě hodně uslyšíme,“ uzavírá s nadějí v hlase Tulis.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ježci Jihlava | Zdroj Ježci Jihlava

Štítky Ježci Jihlava, baseball, hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští baseballisté se dočkali svého nového hřiště. Věnovali jsme mu tisíce hodin práce, říká předseda klubu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.