Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvojnásobný úspěch mladých jihlavských baseballistů, mladší i starší žáci pojedou na mistrovství ČR

Mladým baseballistům z klubu Ježci Jihlava se podařilo probojovat na mistrovství republiky a zahrají si o medaile hned ve dvou věkových kategoriích.

Nejdříve si postup zajistili starší hráči kategorie do třinácti let. V kvalifikační skupině, která se hrála 4.-5. září v Brně, patřil jihlavský tým k mírným favoritům. Postupně si dokázal poradit s Kotlářkou Praha 8:1, Sokolem Hluboká 5:2 a nakonec i s Hippos Brno 7:1. Vytoužený postup na mistrovství republiky tak Ježci potvrdili čistým štítem a vítězstvím své kvalifikační skupiny.

„Úspěšné kvalifikaci předcházela poctivá letní přípravy. V polovině srpna tým absolvoval soustředění v Trnavě, kde měl možnost poměřit síly nejen s domácími Angels Trnava, ale také se širším výběrem Slovenské reprezentace do 12 let,“ říká Martin Tulis z baseballového klubu Ježci Jihlava. Týden před samotnou kvalifikací navíc mladíci odehráli i tradiční pražský turnaj Back to School.

To naopak mladší tým Ježků kategorie do jedenácti let jel na kvalifikaci do Brna v roli outsiderů, který může jen překvapit. A také že překvapil. Přestože začal prohrou s týmem SaBaT Praha 9:0, v dalších zápasech porazil Olympii Blansko 9:8 i Kotlářku Praha 7:0 a dvě vítězství stačila na první místo ve skupině a druhý přímý postup na MČR pro Ježky.

„Postup obou jihlavských týmů mezi 8 nejlepších dává tušit, že se na nově budovaném baseballovém hřišti u ZŠ Otokara Březiny bude baseballu dařit,“ doufá Martin Tulis.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Ježci Jihlava

Štítky Ježci Jihlava, baseball, mistrovství ČR, Česko, Jihlava, Praha, Brno, sportovní kvalifikace, Trnava, Otokar Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojnásobný úspěch mladých jihlavských baseballistů, mladší i starší žáci pojedou na mistrovství ČR | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.