Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Novém Městě bude v opět k vidění špičkový biatlon. V příští sezóně se zde pojede šest závodů světového poháru

V příští sezóně se Česká republika může těšit na Světový pohár v biatlonu. V Novém Městě na Moravě se budou od 2. do 5. března 2023 konat sprinty, stíhací závody a smíšené štafety. Vyplývá to z čerstvě zveřejněného kalendáře Mezinárodní biatlonová unie (IBU).

V Novém Městě na Moravě se poběží stejné závody jako v roce 2021, kdy se zde konaly kvůli koronaviru dva díly SP za sebou a bez fanoušků v ochozech. Půjde o osmou zastávku elitního seriálu v sezoně, ihned po mistrovství světa v Oberhofu. Program začnou ve čtvrtek sprinty mužů, v pátek se uskuteční sprinty žen, v sobotu stíhací závody a v neděli smíšená štafeta a smíšená štafeta dvojic.

Světový pohár bude testem na mistrovství světa, které se v Novém Městě na Moravě bude konat v roce 2024 od 5. do 18. února. Podle dlouhodobého plánu se Světový pohár v Novém městě uskuteční také 3. až 9. března 2025 a v další sezoně od 19. do 25. ledna.

Nadcházející ročník SP začne v Kontiolahti 29. listopadu vytrvalostním závodem mužů a vyvrcholí 19. března v Oslu závody s hromadným startem. V plánu je osm sprintů a stejný počet stíhacích závodů, čtyřikrát se poběží vytrvalostní závody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vysocina-arena.cz

Štítky Sport, biatlon, Světový, Nové Město na Moravě, program, světový pohár, Mezinárodní biatlonová unie, sprint, Světový pohár v biatlonu, Česko, Oberhof, Oslo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě bude v opět k vidění špičkový biatlon. V příští sezóně se zde pojede šest závodů světového poháru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.