Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavské baseballisty povede trenér mistrů Evropy. Ježkům schází už jen velké domácí hřiště

Jihlavský baseballový klub trenérsky posílí zvučné jméno. Hlavním trenérem mládeže bude nově Marián „Čočo“ Krásný.

Baseballový klub Ježci Jihlava se dohodl na spolupráci s trenérem Mariánem Krásným. Krásný, původem z Trnavy, od roku 2010 působil v klubu Třebíč Nuclears a později v Hroších Brno. Oba kluby se za jeho působení zařadili mezi nejúspěšnější mládežnické kluby v ČR a získali řadu mistrovských titulů v mládežnických kategoriích.

Mimo klubových úspěchů zaznamenal Krásný i úspěchy na mezinárodním poli jako trenér reprezentačních výběrů české i slovenské republiky. V roce 2015 vybojoval s reprezentací ČR do 12 let titul mistrů Evropy.

„Za šest let se nám v Jihlavě podařilo vybudovat kvalitní mládežnický klub. Naším cílem je nadále se zlepšovat, růst a postupně z mládežnického klubu vybudovat klub s reprezentačními ambicemi a dopracovat se až k dospělým kategoriím. A jediným způsobem, jak tento dlouhodobý cíl splnit je vybudovat vhodné sportoviště a získat do Jihlavy další kvalitní a zkušené trenéry,“ uvedl předseda klubu Martin Tulis.

Jedinou překážkou pro jihlavský klub i nadále zůstává nedostatečné zázemí. Mládežnické baseballové hřiště v areálu Základní školy O. Březiny, na kterém si klub vybudoval svoje domácí zázemí, rozměrově i kapacitně vyhovuje pouze mladším hráčům. Starší hráči již musí hrát svá domácí utkání na hřištích soupeřů nebo v Třebíči. „Přestože se stále snažíme nacházet možné lokality pro vybudování nového velkého hřiště, jsme v tomto ohledu odkázáni na vůli vedení města podporovat vznik nových sportovišť,“ poznamenal Tulis.

Ohodnoť článek

Foto Ježci Jihlava | Zdroj Ježci Jihlava

Štítky Ježci Jihlava, baseball, Marián Krásný, trenér, Evropa, Jihlava, Česko, Třebíč Nuclears, Slovensko, Brno, Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské baseballisty povede trenér mistrů Evropy. Ježkům schází už jen velké domácí hřiště | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.