Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavský půlmaraton se poběží 13. září, registrace na závod jsou spuštěny

V tradičním termínu, tedy druhou zářijovou neděli, se v Jihlavě uskuteční sedmý ročník Jihlavského půlmaratonu. Ten odstartuje v pravé poledne 13. září 2020 z Masarykova náměstí. Elektronické přihlášky je možné zasílat od 15. června.

Registrace na Jihlavský půlmaraton je otevřena!

„Běžcům nabídneme certifikovanou trať podle pravidel Mezinárodní asociace atletických federací IAAF a prize money pro nejrychlejší vytrvalce. Trať bude zcela shodná, jako v minulém ročníku,“ uvedl ředitel závodu Jiří Holoubek.

Prezence registrovaných závodníků proběhne v pátek 11. září od 10 do 18 hodin ve stanu na Masarykově náměstí v Jihlavě. Hlavní závod na 21 096 m bude vypsán nejen pro jednotlivce, ale přihlásit se budou moct také dvou (2 x 10,548 km) a čtyřčlenné týmy (4 x 5,274 km).

Organizátory Jihlavského půlmaratonu jsou spolek Sliby – Chyby a Statutární město Jihlava, hlavními partnery závodu jsou společnosti AXIS a Ondráškova. Závod podporuje Kraj Vysočina. Závod se uskuteční za dodržení všech aktuálních hygienicko-bezpečnostních doporučení vlády ČR.

Charitativní běh se letos poběží pro Viktorii

V rámci doprovodného programu Jihlavského půlmaratonu odstartuje také rodinný závod na 1,2 kilometru. Rodinného běhu se mohou zúčastnit libovolně složené týmy, ve kterých však vždy musí být zastoupen minimálně jeden dospělý a jedno dítě do 15 let.

„Letos se poběží pro čtyřletou Viktorii, která se svojí rodinou bydlí na Vysočině. Viktorie se narodila jako zdravé miminko. Postupem času se ale přestala po motorické stránce vyvíjet. Lékaři jí stanovili diagnózu spinální muskulární atrofie. Sama nedokáže chodit, ale díky léčbě a rehabilitaci se už může posadit a najíst. Její rodiče ale stále pracují na zlepšení jejího zdravotního stavu a s tím jí právě i běžci mohou pomoci. Výtěžek z rodinného běhu bude věnován na její rehabilitaci,“ doplnil Jiří Holoubek.

„Až poběžíte, myslete na Viky. Na to, že vytrvalost a úsilí jsou velkými vlastnostmi této malé holčičky. A tím, že poběžíte, velmi pomůžete. Za pomoc všem moc děkujeme,“ vzkazuje běžcům Holoubek.

Cena předsedy Senátu Parlamentu České republiky pana Miloše Vystrčila

Novinkou je cena předsedy Senátu Parlamentu České republiky pana Miloše Vystrčila pro nejmladšího účastníka Rodinného běhu a pro nejstaršího účastníka půlmaratonu,“ dodal Holoubek.

Rodinný běh startuje v 10:30 hodin v neděli 13. září na Masarykově náměstí. Prezence závodníků se uskuteční tentýž den od 8 do 9 hodin ráno, také na jihlavském náměstí.

Veškeré informace lze najít na www.jihlavskypulmaraton.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Jihlavský půlmaraton, běh, registrace, půlmaraton, Jihlava, Masarykovo náměstí, IAAF, Miloš Vystrčil, Česko, Kraj Vysočina, AXIS a.s., Parlament České republiky, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský půlmaraton se poběží 13. září, registrace na závod jsou spuštěny | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.