Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sluková s Hermannovou opanovaly mistrovství střední Evropy v beach volejbalu v Pelhřimově

Favorizovaná dvojice Markéta Sluková a Barbora Hermannová ovládly historicky první halové mistrovství střední Evropy v beach volejbalu, které se poslední listopadový víkend konalo v Pelhřimově. Titul z mužské části turnaje berou Rakušané Christoph Dressler a Thomas Kunert.

Český pár číslo jedna Sluková - Hermanová procházel turnajem bez zaváhání a suverénně si počínal i v semifinále proti páru Háječková - Skalníková, které porazil ve dvou setech. Z druhého semifinále postupily a jejich vyzyvatelkami se tak stali další Češky Gálová s Nakládalovou, které vyřadily rakouské duo Schützenhöfer - Plesiutshnig ve třech setech. Ve finále samotném ale velký odpor příliš nekladly a po výsledku dvakrát 12:21 připadl primát Slukové s Hermannovou. Český úspěch korunoval zkušený pár Háječková - Skalníková, který si vyšlápl na mladé Rakušanky.

V mužském pavouku Češi tak dominantní nebyli. Ačkoli měli zastoupení v obou semifinále, zbyl na ně "pouze" souboj o třetí místo a finále bylo ryze zahraniční záležitostí. Nejprve Kunert s Dresslerem ve třech setech zdolali české jedničky Kufu s Dumkem, poté izraelský tým ve složení Faiga - Hilman snadno přehrál české mladíky Perušiče se Schweinerem. V dramatickém finále nakonec rozhodoval až těsný tie break; něm byl úspěšnější rakouský pár Kunert - Dressler. V "českém" utkání o bronz se po zajímavém průběhu mohli radovat Perušič a Schweiner.       

Foto Dalibor Mašek

Štítky Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová, střední Evropa, Pelhřimov, Christoph Dressler, Thomas Kunert, semifinále, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sluková s Hermannovou opanovaly mistrovství střední Evropy v beach volejbalu v Pelhřimově | Míčové sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.