Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla podruhé za sebou vyhrála, Prostějov porazila 4:1

Že by se blýskalo na lepší časy? Dukla ve 14. kole porazila nevyzpytatelný Prostějov, podruhé za sebou naplno bodovala a nechává trochu zapomenout na nevydařené období. Navzdory dnešní výhře 4:1 zůstává jihlavský tým na desáté příčce prvoligové tabulky.

Dukla na svého soupeře nastoupila ve velké stylu a brzy se dostala do vedení, když Pekrovu kličkovanou ze 6. minuty zakončil do prázdné branky Tomáš Čachotský. Prostějov mohl odpovědět, Brož v brance Jihlavy však odolal.

Krátce po startu druhé třetiny udeřil Tomáš Čachotský podruhé, tentokrát stál na konci pohledné kombinační akce celé pětky - 2:0. Hosté brzy snížili, v přesilové hře se od modré prosadil Jan Berger. Duklu to ale nakoplo k dalšímu tlaku, který zužitkoval Milan Davídek, který si našel brankářem vyražený puk. Čtvrtý gól v hanácké síti visel na vlásku, do druhé sirény však už nepadl.

Ve třetí třetině šancí ubylo, Dukla svůj náskok hlídala celkem bezpečně. Pojistku na tříbodový zisk přidal v předposlední minutě Tomáš JIránek přesnou střelou z mezikruží.

HC Dukla Jihlava - HC Jestřábi Prostějov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Čachotský (Pekr), 21. Čachotský (Skořepa, Staněk), 25. Davídek (Fronk, Lichanec), 59. Jiránek (Fronk, Poletín) – 24. Berger (Račuk, Mrázek).

Rozhodčí: Čech, Ondráček – Bohuněk, Polák. Diváci: 1360.

HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Lundström) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, D. Kolář, Piegl, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Machala – Harkabus, A. Zeman, Jiránek (A) – Fronk, Davídek, Lichanec.

LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák (Štůrala) – M. Novotný, Muška, Hrdinka, Mrázek (A), Husa, Brančík, P. Krejčí – L. Krejčík, V. Meidl, Nouza (A) – Kafka, Račuk (C), Žálčík – T. Jandus, Chlán, Berger – Krejčiřík, M. Novák, L. Luňák.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, hokej, první liga, FK Dukla Praha, 1. SK Prostějov, Jan Berger, Milan Davídek, Tomáš Jiránek, Tomáš Čachotský, Jan Brož, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, FC Vysočina Jihlava

Dukla podruhé za sebou vyhrála, Prostějov porazila 4:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.