Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dukla Jihlava po špatném výkonu prohrála s posledním Mostem 1:3

Dukla Jihlava na domácím hřišti neodčinila středeční porážku v Třebíči. S posledním Mostem prohrávala od samotného úvodu a tuto ztrátu za celý zápas smazat nedokázala a soupeři ze severu podlehla 1:3. Na průběžném třetím místě v tabulce se nic nemění, jen na druhé České Budějovice nyní Dukla ztrácí 5 bodů a před čtvrtou Slavií má náskok 4 bodů.

Již v 6. minutě propadla Dukla v obranné třetině a Doležal přihrál Pavlu Smolkovi, který dokázal puk propasírovat přes Škarka do sítě - 0:1. Dukla se snažila srovnat, ale Kolář těsně minul a Skořepova teč Kalábovy rány se také neujala. Na straně nebezpečně střílel Kubinčák a Alinčův pokus zkrotil Honzík. Ke konci třetiny ještě zahrozil mostecký Smolka, jihlavského Jergla pro změnu vychytal Řehoř.

Mostečtí si přenesli přesilovou hru do druhé třetiny a záhy ji využili. Ve 21. minutě se po kombinaci dostal ke kotouči Marek Baránek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. Jihlava se vzchopila a měla příležitosti ke snížení. Ve velké šanci neuspěl Mrňa, Kohout ztroskotal na Řehořovi a puk po Bilčíkově střele jen poskakoval po mosteckém brankovišti. Kontaktní branky se Dukla nakonec dočkala ve 37. minutě, kdy dohrávala dvojnásobnou přesilovku. Na modré napřáhl Tomáš Kaláb a Řehoř byl na jeho dělovku krátký.

Na zajímavé situace se ve třetí třetině čekalo docela dlouho, až do její druhé poloviny. A bylo to překvapivě hosté, kdo měl ke skórování blíž. Honzík se zaskvěl dvakrát při střele Doležala, nepřišel si na něj ani Šrámek. Dukla spustila svůj drtivý tlak až v úplném závěru - Seman nevyzrál na mosteckého brankáře, poté Seman mířil dvakrát vedle. Poté se domácí odhodlali k power-play, kterou ale pouze Most využil k potvrzení výhry, na konečný výsledek 1:3 upravil Jaku Šrámek.

HC Dukla Jihlava - HC Most 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 37. Kaláb - 6. Smolka, 21. Baránek, 60. Šrámek.

Rozhodčí: Wagner – Ševic, Votrubec.

Diváci: 1051.

Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Šimek, Štebih, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Mrňa, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Šafář, Prokš, Březina.

Most: M. Řehoř – Baránek, Hora, Strejček, Zeman, Kokeš, Černý, Cvrk – Šrámek, Havlíček, Kubinčák – Smolka, Alinč, Doležal – I. Řehoř, Rod, Nedrda – Slavíček, Rindoš.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Most, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, Marek Baránek, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava po špatném výkonu prohrála s posledním Mostem 1:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.