Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hokejová Dukla je rázem v čele první ligy, pomohla jí administrativní chyba Motoru

Doslova přes noc se Dukla Jihlava stala vedoucím týmem hokejové první ligy. Doposud vedoucí České Budějovice dvakrát hrubě chybovaly v zápasové administrativě, načež jim tato dvě utkání byla kontumována. Tým z Vysočiny tak vévodí tabulce druhé nejvyšší soutěže o pět bodů.

Pozápasový report z vítězného utkání Dukly v Frýdku-Místku mimo jiné informoval o tom, že Jihlava ztrácí na čelo tabulky, které okupují České Budějovice, jeden bod. O několik hodin je tomu úplně jinak, jelikož sportovně-technická komise Českého hokeje Motoru České Budějovice zkontumovala (výsledkem 5:0) dva původně vítězné zápasy (v Kladně a v Ústí nad Labem) kvůli jednomu staršímu hráči na soupisce, než je povolený limit. Kromě výsledkové újmy musí jihočeský klub zaplatit pokutu 10 tisíc korun.

„Snažíme se vždycky postavit tu nejlepší možnou sestavu, protože hrajeme na vítězství. Dáváme mládí zelenou, musí hrát a tím, že jsem tam zařadil jen jednoho, padá ta chyba na mou hlavu,“ nehledal výmluvy Václav Prospal, hlavní trenér Českých Budějovic. „Je to šest bodů, o které jsme přišli, a máme teď dvě možnosti. Buď se k tomu postavíme tak, že se budeme litovat, a nebo to použijeme jako motivaci, abychom se na první místo vrátili,“ dodal Prospal. 

Dukla Jihlava tak aktuálně vede prvoligovou tabulku, má pětibodový náskok na druhý Motor a Kladno se rázem dostalo z šestého místa na třetí.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj hcdukla.cz, hokej.cz, hcmotor.cz

Štítky Dukla Jihlava, České Budějovice, hokej, první liga, kontumace, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Kraj Vysočina, Rytíři Kladno, Václav Prospal, HC Frýdek-Místek, HC Slovan Ústí nad Labem

Hokejová Dukla je rázem v čele první ligy, pomohla jí administrativní chyba Motoru | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.