Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Dukla ovládla i přestřelku ve Frýdku-Místku, na první Budějovice ztrácí jeden bod

Dukla dokázala naplno bodovat už poosmé v řadě. Báječnou sérii prodloužil tým z Vysočiny ve vzdáleném Frýdku-Místku, kde ovládla zápas 25. kola poměrem 6:3. Jihlava i nadále dotírá na čelo první ligy, na první místo, které okupují České Budějovice, jim schází jeden bod.

Hostům vyšel vstup do zápasu fantasticky. Hned ve 4. minutě vyslal Harkabus do úniku Tomáše Jiránka, který zakončil bezchybně mezi Hamerlíkovy betony - 0:1. Další velké šance neproměnili Havránek a Anděl. Dukle to ale příliš nevadilo, v 8. minutě to už bylo o dva góly, když Anděl našel zpoza branky Josefa Skořepu, který trefil přesně k pravé tyči. V pohodě hrající Dukla zvýšila na 3:0 ve 14. minutě, po přihrávce Pekra zvedl puk nad rameno brankáře Lukáš Anděl. Poté si ale obrana jihlavy vybrala černou minutu. V 18. minutě nejenže procedil kotouč skrz Brože David Kofroň, ale navíc ho za pouhých 13 vteřin napodobil Ondřej Machala - 2:3.

Dukle pomohla přestávka a znovu se dostávala do šancí. Zemana nadvakrát vychytal Hamerlík, ten však už nestačil na backhandový blafák Vlastimila Dostálka, který upravil na 2:4. Frýdek se ještě jednou dostal na dostřel jedné branky. Stalo se tak v 31. minutě, kdy Machala oslovil přesně střílejícího Rostislava Martynka. Stav 3:4 už do druhé sirény vydržel.

Hosté na začátku třetí třetiny opět zabrali a rozhodli tak vlastně o tom, že tří body se budou stěhovat na Vysočinu. Ve 43. minutě výborně zabojoval Anděl a Matěj Pekr nekompromisně upravil na 5:3. Zajímavou šanci pak Anděl neproměnil, avšak Duklu to příliš mrzet nemuselo. Po další chybě domácí obrany se do ideální pozice dostal Tomáš Havránek a našel mezeru v Hamerlíkově postavení - 3:6.

HC Frýdek-Místek - HC Dukla Jihlava 3:6 (2:3, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. Kofroň (Zahradníček), 18. Machala (Martynek), 31. Martynek (Machala) – 4. Jiránek (Harkabus, D. Váňa), 9. Skořepa (Anděl), 14. Anděl (Pekr), 25. Dostálek (J. Pohl, T. Havránek), 43. Pekr (Anděl), 47. T. Havránek

Rozhodčí: Jakub Koziol, Pavel Obadal – Marek Bubela, Michal Zedník. Diváci: 1080.

HC Frýdek-Místek: Hamerlík (L. Daneček) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Haman, Krisl – Kofroň, Hladonik, Rudovský – Martynek (C), Novotný, Machala – J. Kalus, Peterek, Raška – Klimša (A), Kuťák, Christov – Motloch.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Štebih, J. Pohl, D. Váňa, Kajínek (A), Vála, Štindl, Mareš – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Dostálek, Werbik, T. Havránek – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

  

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Frýdek-Místek, první liga, výhra, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, Madeta Motor České Budějovice, anděl, Tomáš Havránek, Kraj Vysočina, Ondřej Machala, Rostislav Martynek, Matěj Pekr, Tomáš Jiránek

Dukla ovládla i přestřelku ve Frýdku-Místku, na první Budějovice ztrácí jeden bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.