Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dukla vyhrála na Kladně 2:1 a zvýšila svoje šance na udržení extraligy

Dukla Jihlava v předposledním kole baráže zvýšila svoje naděje na udržení nejvyšší hokejové soutěže. V pátečním zápase na Kladně dokázala po dlouhé době vyhrát v základní hrací době, avšak v neděli nebude mít situaci ve svých rukou a ani výhra nad již postupujícími Karlovými Vary nemusí stačit.

V zápase o naději byla v úvodu aktivnější Dukla. Její převaha se zúročila v 15. minutě, když Lukáš Anděl obral o puk Repeho a v nájezdu zasunul puk mezi Cikánkovy betony. Zvýšit mohl Stříteský, ale nemířil přesně.

Domácí vyrovnali v polovině zápasu. Lenďákovo nenápadné nahození skončilo, i díky skrumáži před Kořenářem, až za jeho zády - 1:1. 

Oba týmy po to, co přežily šance svého soupeře, už vyhlížely prodloužení. Tyto myšlenky však 57. ukončil jihlavský Richard Diviš, který se na brankovišti dostal k dorážce a dotlačil kotouč za kladenského gólmana.

Vzhledem k výsledku utkání Karlovy Vary - Litvínov (0:1 po prodl.), musí Jihlavané k udržení nejvyšší soutěže vybojovat  na dálku v nedělním utkání proti Varům o bod víc než Litvínov, který nastoupí proti Kladnu.

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Lenďák (Repe, D. Tůma) – 15. Anděl, 57. Diviš (Straka)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Svedlund, Štindl, Zelingr, Kehar, Repe, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut (A), Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr (A).

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, J. Zdráhal (A) – Diviš (A), Skořepa, Straka – Anděl, Zeman (C), Čachotský – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák – Rys, M. Hlinka, Rabbit.

Rozhodčí: Hodek, Šír – Frodl, Lhotský. Diváci: 4555.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, Richard Diviš, HC Verva Litvínov, Rabbit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vyhrála na Kladně 2:1 a zvýšila svoje šance na udržení extraligy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.