Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Horácké derby ovládla Dukla Jihlava, Třebíč porazila v prodloužení

Dukla Jihlava opanovala i třetí ze vzájemných soubojů s Třebíčí, tentokrát po výsledku 3:2 po prodloužení. Po tříbodové výhře Kladna ztrácí Jihlava na soupeře ze středu Čech dva body, před třetími českými Budějovicemi má náskok taktéž tři body. Třebíč je na osmé příčce.

Podobně jako v posledním zápase s Kadaní Jihlavě vyšel skvěle vstup do utkání. Ve 2. minutě Gríger zužitkoval přečíslení přihrávkou na Josefa Skořepu, který se ve vyložené šanci nemýlil. Tato situace odšpuntovala zajímavé příležitosti před oběma brankami. Nejprve Erat před Honzíkem neuspěl, o něco později Vejmelku neprostřelil Melenovský ani Kaláb.

Okolo poloviny první třetiny přišly další možnosti Třebíče, Pekr a Erat neměli ke vstřelení branky daleko. Posledně jmenovaný hráč měl ale štěstí ve v 18. minutě - jeho nepřesnou střelu ztečoval za Honzíkova záda jihlavský Šafář a bylo vyrovnáno 1:1.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, několikrát se nebezpečně ukázal Dolníček, posléze i Pekr, leč neúspěšně. Dukla ohrozila Vejmelku až v závěru třetinu, Kohoutovu dělovku brankář Třebíče vyrazil a i s dorážkou Diviš si poradil.

Trefu do černého zaznamenal domácí Gríger až na počátku třetího dějství - při přesilovce ukořistil puk za brankou, uplatnil svůj důraz a propasíroval ho za Vejmelkova záda.     

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0)

Branky: 2. Skořepa, 43. Gríger, 64. Štebih – 18. Erat, 58. Dolníček.

Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba.

Diváci: 4787.

Jihlava: Honzík – Dobrovolný, Štebih, Baránek, Kaláb, Grebenyuk, Parýzek, Zadražil – Šafář, Flek, Malec – Gríger, Skořepa, Důras – Diviš, Melenovský, Kohout – Anděl, Březina.

Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Malena, Bartoň, Čejka, Schejbal, Šaur, Přibyl, Šik – Pekr, Dolníček, Erat – Psota, Švec, Kusko – Jurča, Zohorna, Wasserbauer – Pokorný, Baldwin, Miškovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Sportovní klub Kadaň, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké derby ovládla Dukla Jihlava, Třebíč porazila v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.