Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jihlavská Dukla porazila mistra z Brna 2:0 po skvělém týmovém výkonu

Mistr na kolenou. Jihlavská Dukla v souboji historicky nejúspěšnějších týmů porazila Kometu Brno 2:0. V mistrovském zápase se jí to povedlo po dlouhých letech. V tabulce se tým z Vysočiny odpoutal od posledního Litvínova na sedm bodů, na dvanáctý Chomutov ztrácí deset bodů.

Jihlava nezačala proti Brnu vůbec zakřiknutě a jako první zahrozila, Čachotský však svým bekhendem trefil levou tyč. Domácího kapitána to přesto mrzet nemuselo, v poslední sekundě první třetiny prostřelil Čiliaka po přihrávce od Jiránka. Zajímavostí úvodního dějství byl společný odchod kotlů obou týmu z hlediště, čímž vyjádřily svůj protest proti pokutám, které jim vyměřuje vedení ligy. 

V prostřední části Kometa notně utahovala šrouby a měla velké šance, avšak Kořenář se překonával. Nevyzrál na něj ani Erat, ani z úniku Zaťovič. Dukla přečkala i oslabení pět na tři.

Ve třetí třetině se Kometa snažila najít cestičku k brance Jihlavy, měla tlak, ale defenzíva domácích byla obětavá a pevná, navíc podpořená výborným Kořenářem, které vychytal svoji první nulu v extralize. Při závěrečné powerplay navíc výhru žlutočervených stvrdil Adam Zeman trefou do prázdné branky.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Jiránek, J. Zdráhal), 59. Zeman (Šidlík).

Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Barvíř, Blümel.  Diváci: 6 500 (vyprodáno).

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Půža, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Bryhnisveen, R. Hubáček, Diviš (A).

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat (C) – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, R. Zohorna, Vondráček.

Foto Dalibor Mašek

Štítky HC Dukla Jihlava, vítězství, Kometa Brno, HC Kometa Brno, HC Verva Litvínov, Piráti Chomutov, Kraj Vysočina, Adam Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Dukla porazila mistra z Brna 2:0 po skvělém týmovém výkonu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.