Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Tři využité přesilovky dovedly jihlavskou Duklu k vítězství proti Pardubicím

Extraliga se blíží ke svému konci základní části a Dukla potřebuje sbírat každý bod, aby co nejvíce stáhla náskok týmů před sebou a nebo se alespoň dostala do dobré psychické pohody před předpokládaným play-out. Ve velice nervózním utkáním jihlavští hokejisté nejdříve vedli, pak i prohrávali, těsně před koncem vyrovnali a s končícím prodloužením rozhodl Hubáček o bonusovém bodu pro domácí Duklu.

Poslední lednové utkání začalo v klidném tempu. V první šanci vrazil Kacetl střelu Anděla. I Pardubice měly jednu šanci, Tomáškův tečovaný kotouč letěl vedle levé tyče. Po potyčce Wisharta a Kajínka chytilo utkání tempo a říz. Jediný gól za úvodních 20 minut zaznamenal Matěj Stříteský, když v 17. minutě propálil vše před sebou.

Začátek druhé dvacetiminutovky vyšel lépe hostům, Bojkovo nahození z 24. minuty skončilo až v síti - 1:1. Pak byly k vidšní dvě ohromné šance Dukly. Nejprve Zeman poslal kotouč těsně vedle pravé tyče po přesném pasu od Dostálka před branku, následně Straka po úniku v oslabení trefil levou tyč. A Dynamo odpovědělo gólem Kauta, který v 37. minutě zamířil přesně do vinglu - 1:2.

V poslední části mohlo být pro Duklu hůře, Kaut ani Holland své šance na úvodu neproměnili. Přesilovek na straně Dynama přibývalo a času ubývalo. Minutu a půl před koncem ale tečoval střelu Stříteského Josef Skořepa a šlo se do prodloužení. První střela Anděla ještě zápas neukončila, dorážka Radka Hubáčka ale ano a Dukla porazila Dynamo po dlouhé době, 3:2 po prodloužení.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 3:2 po prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 59. Skořepa (Stříteský), 65. R. Hubáček (Diviš) – 24. Bojko (Trončinský, Treille), 37. M. Kaut (Tomášek).

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Půža, Stříteský, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Hamill.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Hrabal, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, Bojko.

Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Kis, Rampír.

Diváci: 4 183.

Autoři | Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Dynamo Pardubice, Matěj Stříteský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři využité přesilovky dovedly jihlavskou Duklu k vítězství proti Pardubicím | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.