Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dukla znovu na tři body! Na Horáckém zimním stadionu udolala Chomutov 3:2

Poprvé v sezóně se hokejistům Dukly Jihlava podařilo ze dvou zápasů za sebou vydolovat celkem šest bodů. Ve 44. kole navázal tým z Vysočiny na předchozí výhru v Litvínově a před domácím publikem porazil Chomutov 3:2. V tabulce má Jihlava náskok tří bodů na poslední Litvínov a ztrácí deset bodů na dvanáctý Chomutov. Má ještě jeden zápas k dobru.

Začátek se ovšem Jihlavě nevydařil. Po krásné souhře celého chomutovského útoku zakončoval ve 4. minutě do prázdné branky Michal Poletín. Dukla mohla vyrovnat po střele de la Rose, ale až v 15. minutě se domácí diváci radovali, když v přesilové hře Matěj Stříteský napálil puk, který skončil v Lukešově síti - 1:1. V pokračující početní výhodě se o minutu později prosadil další obránce - pokus Jakuba Suchánka dostal domácí do vedení 2:1.

Severočechům vyšel vstup i do druhé třetiny. Petr Koblasa si ve 22. minutě šikovně stáhl kotouč na střed a pohotou ranou do horní růžku vyrovnal. Dukla odpověděla šancemi Anděla a Dostálka, leč bez úspěchu. Neujala se ani další Stříteského střela. Na druhé straně Poletína vychytal Kořenář.

Třetí dějství se dlouho odehrávalo bez výraznější brankových příležitostí, které by mohly ovlivnit remízový stav. Věci se začaly dít až v poslední pětiminutovce. V 57. minutě totiž Kajínkovu střelu těsně před  Lukešem tečoval Vlastimil Dostálek, který tak odšpuntoval jihlavskou extázi. Hosté poté při power play zamkli červenožluté v obranném pásmu, ale několika výbornými zákroky Kořenáře už tříbodovou výhru uchránili. 

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 16. Suchánek (Diviš, F. Seman), 57. Dostálek (Kajínek, Zeman) – 4. Poletín (Smejkal, V. Tomeček), 22. Koblasa (Knot).

Rozhodčí: Pešina, Lacina – Gebauer, Jindra. Diváci: 4 002.

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa, Stříteský, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Straka, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, F. Seman.

Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky Piráti Chomutov, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Verva Litvínov, HC Dukla Jihlava, Vlastimil Dostálek, Michal Poletín, Matěj Stříteský, Jakub Suchánek, Petr Koblasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla znovu na tři body! Na Horáckém zimním stadionu udolala Chomutov 3:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.