Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Moře šancí, ale gólů málo. Dukla doma podlehla Zlínu 1:2

Nebývalá střelecká smůla se držela hokejek jihlavských hráčů v 31. kola extraligy. Svého soupeře ze Zlína Dukla přestřílela, ale doplatila na svoji mizernou produktivitu. Po porážce 1:2 zůstává tým z Vysočiny na posledním místě tabulky se ztrátou čtyř bodů na Litvínov.

V úvodní třetině se hrál vyrovnaný hokej. Střelecky se jako první prosadili hosté, když v 8. minutě během přesilové hry vystavil Zdeňka Okála do jednoduché pozice Honejsek - 0:1. V dalších dvou šancích podržel akcie Jihlavy brankář Vejmelka. Dukla měla ideální možnost srovnat z trestného střílení, ale Čachotský na Kašíka nevyzrál.   

Domácí srovnali ve 24. minutě, nahození Jakuba Suchánka totiž zapadlo přesně k zadní tyčce zlínské branky. Ovšam radost červenožlutých netrvala dlouho, po chybě v rozehrávce situaci dva na jednoho precizně využili Ondráček se zakončujícím Davidem Šťastným - 1:2. Blízko k dalšímu snížení byl potom jihlavský Skořepa, ale v klíčové chvíli mu puk přeskočil hůl.

Dukla, vědoma si jednobrankové ztráty, vrhla v závěrečném dějství všechny síly do útoku. Vynutila si celkem čtyři přesilové hry, bohužel potřebnou produktivitu ve středu jihlavští hokejisté nepředvedli. Ve velkých šancích selhali například Zeman nebo Kubalík. Tlak gradoval v posledních minutách, Dukla odvolala brankáře, ale Zlínští na hranici sebeobětování důležité tři body uhájili.  

HC Dukla Jihlava - Aukro Berani Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Suchánek (Ulrych) – 9. Okál (Honejsek, Freibergs), 25. Šťastný (J. Ondráček).

Rozhodčí: Pražák, Kika – Flégl, Polonyi. Diváci: 4012.

HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Volden) – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – F. Seman (A), R. Hubáček, Rabbit.

Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Žižka (A), Řezníček, Valenta, M. Novotný, Nosek, Gazda – O. Veselý (C), Fořt, Kubiš (A) – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – J. Ondráček, P. Sedláček, Šťastný – Illo, Fryšara, Klhůfek.

 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, PSG Zlín, HC Verva Litvínov, Kraj Vysočina, Jakub Suchánek, David Šťastný, Zdeněk Okál, Rabbit, Roberts Bukarts, moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moře šancí, ale gólů málo. Dukla doma podlehla Zlínu 1:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.