Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dukla se oklepala z předchozí porážky a poprvé v historii porazila Přerovské Zubry

Druhá nejvyšší česká hokejová soutěž nabídla v mikulášský podvečer zajímavý souboj. V tabulce posledních sedmi zápasů WSM Ligy se totiž potkaly dva nejlepší týmy. Na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě se utkali domácí HC Dukla proti Zubrům z Přerova. Jihlavané potvrdili, kdo je v první lize pánem a po výhře 3:1 dál vládnou tabulce.

V sobotu se utkání mezi Duklou a Přerovem hrálo hned několik. V zápase mladších žáků C (šestá třída) vyhrála Dukla nad Zubry 9:3. O dvě hodiny později se z prvního vítězství nad Přerovem v sezoně radovali také jihlavští starší žáci A (osmá třída), a to poměrem 7:5. A-tým Dukly tak chtěl potvrdit výsledky svých žáčků a poprvé v historii porazit Přerov. Dukla v obou vzájemných zápasech letošní sezony Přerovu podlehla.

Dukla začala svůj plán plnit velmi rychle. Ve třetí minutě Dávid Gríger zachytil na modré chybné vyhození hostí středem jejich pásma, a i když to vypadalo, že si sjel hodně k brance, z levé strany poslal kotouč z velkého úhlu bekhendem na zadní tyč. Jihlava nadále pokračovala v ofenzivní aktivitě. Dalšího úspěchu se domácí dočkali v šestnácté minutě. V přesilovce vypálil od modré Miha Štebih a pohotová teč Jakuba Fleka usměrnila puk přesně k pravé tyčce. Stejně jako v prvním zápase na Horáckém zimním stadionu, tak i nyní vedla po první třetině Dukla nad svým soupeřem 2:0. Také hosté měli několik šancí, ale se všemi jejich pokusy si poradil výborný David Honzík.

Druhá třetina góly nepřinesla, zato byly k vidění pohledné šance a dobré zákroky gólmanů. Rozruch přinesla boxerská vložka beka Dukly Ondřeje Śafáře se zlým přerovským mužem Jakubem Goišem, kterou vyhrál domácí hráč. K vidění byl bohužel i jeden velmi nepříjemný faul a trest hostujícího Matěje Blinky na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. V obranném pásmu Dukly se střetl Dávid Gríger s Matějem Blinkou, který jej poslal tvrdým úderem ve stylu koleno na koleno na led. Gríger to nečekal, takže spadl, navíc na hlavu. Ze strany Blinky to zřejmě bylo nechtěné, ale mohlo to skončit zraněním. 

Třetí část hry byla hodně kouskovaná a příliš hokejové krásy nenabídla. Domácí si hlídali vedení a vycházela hlavně z poctivé defenzívy, na kterou Zubři nenacházeli recept. Červenožlutým tak ani nemuselo příliš vadit, když nevyužili přesilovku pět na tři přes minutu dlouhou. V závěru utkání padly dvě branky v rozmezí 47 vteřin. Nejprve nedokázal Klimeš zareagovat na nahození Mihy Štebiha od modré, jelikož jej vůbec neviděl. Jihlavskému střelci nabíjel Dávid Gríger, který se do sestavy domácích vrátil na třetí třetinu. Čisté konto ale David Honzík neudržel. Zubr Lubomír Kovařík získal kotouč za jihlavskou brankou, chtěl si vybruslil k pravé tyči Honzíka, ale upadl a v obtížné pozici prostrčil puk do branky. Domácí však již žádné drama nepřipustili.

Jihlava tak poprvé v sezoně i v historii poráží Přerov a drží se na prvním místě tabulky. Hned v pondělí 7.prosince čeká první Duklu souboj na ledě druhého Kladna.

HC Dukla Jihlava - HC Zubr Přerov 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky: 3. Gríger, 16. Flek, 57. Štebih – 58. Kovařík 

Rozhodčí: Krob – Beneš, Štofa

Diváci: 1492

Jihlava: Honzík  – Šafář, Štebih, Parýzek, Kaláb, Zadražil, Šimek, Grebenyuk – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Melenovský, Březina – Anděl, Flek, Malec. Trenér: Petr Vlk

Přerov: Klimeš – Grof, Chmelíř, Šnajnar, Hořava, Ferenc, Novotný, Pala – Stoklasa, Pšurný, Procházka – Popelka, Sýkora, Sikora – Mrázek, Král, Goiš – Blinka, Kovařík, Kratochvíl. Trenér: Vladimír Kočara

Foto www.hcdukla.cz, Jan Gebauer

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, historie, Dávid Gríger, Miha Štebih, David Honzík, Jakub Flek, Rytíři Kladno, Petr Vlk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla se oklepala z předchozí porážky a poprvé v historii porazila Přerovské Zubry | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.