Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tři body proti Mostu znamenají posun Dukly na první místo

Další tři body do tabulky znamenají pro jihlavskou Duklu posun na vedoucí příčku 1. ligy! V domácím utkání se tentokrát nekonaly žádné střelecké hody, k plnému bodovému zisku stačily dvě branky ze druhé třetiny. Škarek v brance domácích vyšperkoval svůj výkon čistým kontem.

V první třetině se gólových příležitostí příliš neurodilo. Jako první zahrozili hosté, ale Přeučilovi ve slibné šanci sjel puk z hole a o něco později zachránil Duklu pohotovým zákrokem obráce Štebih, který vypíchl kotouč osamocenému Válkovi. Na druhé straně vyřešil přečíslení domácících Alexeev střelou nad branku mosteckého brankáře Moučka. Když hosté nevyužili dvojnásobnou početní výhodu, můžeme tak za největší šanci úvodního dějství označit střelu Březiny, která jen těsně minula klec hostí.

První nebezpečí druhé třetiny si pro brankáře přichystal jihlavský Kaláb, neměl ale správně seřízená mířidla. O něco později promrhala přesilovku pět na tři i Dukla, a tak se musel proti důraznému Prcházkovi činit i Škarek. Od této chvíle hrál prim tým z Vysočiny. Přečíslení tří proti jednomu sice Malec pokazil, ale za necelou minutu se už mohl, stejně jako celý stadion, radovat. Ve středním pásmu se ujal puku Vojtěch Zadražil a nikým neatakován vymetl z kruhu šibenici mosteckého gólmana. To se psala 33. minuta. Duklu to posadilo na koně a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Z bezprostřední blízkosti trefil Diviš jenom Moučka, který se blýskl i při šanci Kalába. To ale jen oddálilo čekání na druhý jihlavský gól - ve 36. minutě zkrotil na modré kotouč Štebih a jeho nahození do sítě usměrnil Richard Diviš. Poté se proti Taušovi vyznamenal domácí Škarek. V následné přesilovce Dukla svého soupeře mocně svírala, ale ani Jergl, ani Gríger puk do sítě nepropasírovali. 

Velkou šanci na korekci výsledku měl na začátku třetí třetiny Válek, ale ani teď si na Škarka nepřišel. Definitivu tří bodů mohl domácím zajistit Anděl, jeho samostatný únik ale vychytal Horák, který po druhém gólu vystřídal kolegu Moučka. Posledním, kdo mohl mladému Škarkovi pokazil čisté konto, byl dvě minuty před koncem Hanzl, ale i ten ve vyložené šanci selhal. Mostečtí v zoufalé závěrečné snaze odvolali brankáře, ale efekt to žádný nemělo.

Dukla se touto výhrou posunula na první místo tabulky. To bude už v sobotu hájit proti soupeři z nejtěžších - Motoru České Budějovice. Přijďte proto vytvořit atmosféru odpovídající důležitosti zápasu. Ten začíná v 17:30 na HZS.

HC Dukla Jihlava - HC Most 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky: 33. Zadražil, 36. Diviš.

Rozhodčí: Škrobák – Coubal, Kokrment.

Diváci: 1284.

Jihlava: Škarek – Zadražil, Štebih, Dundáček, Kaláb, Šafář, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Alekseev, Jergl – Anděl, Flek, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Malec, Gríger, Březina.

Most: Mouček (36. Horák) – Grin, Baránek, Strejček, Havelka, Cvrk, Hora – Slavíček, Doležal, Tauš – Smolka, Válek, Kubinčák – Přeučil, Hanzl, Procházka – Trübenekr, Mical.

Foto www.hokejportal.cz

Štítky FK Dukla Praha, FK Baník Most, Richard Diviš, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, HC Dukla Jihlava, HC Most, Březiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body proti Mostu znamenají posun Dukly na první místo | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.