Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Velký sen se naplnil! Jihlavská Dukla je po zápase s Karlovými Vary opět extraligová

Fantastický! Tímto jedním přívlastkem lze okomentovat úspěch, kterého dosáhli hokejisté jihlavské Dukly. V dnešním jedenáctém kole baráže sice prohráli s Karlovými vary 2:3 v prodloužení, což však v součtu předchozího bodového zisku stačilo k postupu do extraligy po dvanácti letech.

Do prvních dvou zajímavých možností zápasu se dostal karlovarský Tomeček, ale Svoboda ve spolupráci s obranou si pokaždé poradili. Za domácí si největší šanci připsal Seman, puk se mu ale po Kajínkově střele zamotal mezi bruslemi a k nebezpečnému zakončení se ani nedostal. Průběžný stav změnil v 18. minutě až hostující Matěj Zadražil, který si nabruslil na skvostnou přihrávku Haranta a dlouhou backhandovou kličkou poslal Vary do vedení - 0:1.

Dukla vyrovnala hned na začátku druhé třetiny. Po 43 vteřinách od začátku Zeman zpoza branky oslovil Tomáše Čachotského, který zblízka propasíroval puk přes Honzíka do sítě. Po další střele jihlavského Jiránka neměli ke gólu daleko Skořepa a Anděl. Pak ale začala tlačit Energie, z úhlu to zkoušel Harant, nebezpečně o něco později dorážel Skuhravý.

Svůj tlak hosté korunovali ve 27. minutě, když Sičákův pokus tečovaný Flekem si našel Dávid Gríger, který přehodil Svobodův beton - 1:2. Ještě do druhé sirény bylo vyrovnáno, když se na začátku přesilové hry opřel do puku Jiří Říha a rozvlnil síť za Honzíkem.

Ve třetí třetině vsadili domácí na zajištěnou defenzívu a rychlé kontry. Karlovy Vary se snažily a dokázaly se prokousat do několika slibných možností. Svobodu vyzkoušel postupně Rachůnek a Tomeček, těsně mimo mířili Sičák, Rohan nebo Beránek. Na druhé straně se do pěkné šance dostal Seman, ale Honzík byl na svém místě. Ke konci se tváří v tvář ocitl Svobodovi opět Beránek, domácí gólman však zakročil lapačkou.

Do vedení se Jihlava mohla dostat po akci tři na jednoho, ale Čachotský nenasměroval svoji přihrávku dokonale. Když pak v samotném závěru ani tři útočníci Energie nedokázali dostat puk za Svobodu, vypukly i přes remízový stav mohutné oslavy, které značily postup Jihlavy do extraligy!

V pokračujícím prodloužení netrvalo dlouho a bohusový bod získaly hosté za přesný backhandový pokus Dávida Grígera. Jihlavské oslavy však tento moment nijak neohrozil.

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:3 po prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Čachotský, 39. Říha (Seman, Čachotský) - 18. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (Rachůnek). 

Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer.  Diváci: 6500 (vyprodáno).

Jihlava: Svoboda – Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, Skořepa, Anděl – Čachotský, Seman, Zeman – Důras, Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.

Karlovy Vary: Honzík – Sičák, Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Dvořák – Tomeček, Tuominen, Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – Flek, Gríger, Beránek – Kohout, Zadražil, Dušek.

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, Dávid Gríger, Matěj Zadražil, Jiří Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký sen se naplnil! Jihlavská Dukla je po zápase s Karlovými Vary opět extraligová | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.