Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dukla Jihlava zaznamenala v Pardubicích první prohru v baráži, přesto ji stále vede

Jednou to přijít asi muselo. Dukla Jihlava si do barážové tabulky zapisuje první porážku. V dnešním duelu v Pardubicích sice tým z Vysočiny vedl, ale kvůli třem inkasovaným brankám ve třetí třetině poprvé v prolínací soutěži nebodoval. I tak zůstává s jednobrankovým náskokem v jejím čele.

Přestože byly Pardubice v první třetině lepším týmem, síť se rozvlnila právě za domácím Růžičkou. Když Nahodil trefil tyč, z velkého závaru proti Svobodovi neuspěl Beran a Rolinek pohrdl odkrytou brankou, udeřila z přesilovky Dukla, když ve dvojnásobné přesilovce ve 14. minutě z hranice kruhu trefil Jiří Říha. Zvýšit mohl Seman, ale tentokrát už Růžička zakročil.

Domácí gólman se zaskvěl i při dalších příležitosetech hostujících hráčů, při pokusu Tomáška se nenudil ani Svoboda. Velikou možnost měli Jihlavané v úniku dva na nikoho, ale Březina trefil jen Růžičku. Ve vyložené šanci se na druhé straně ocitl i Sýkora, ale Rolinkovu přihrávku nasměroval z blízkosti nad břevno.

Pardubice se dočkaly až v úvodu třetí třetiny. Ve 42. minutě narýsoval Sýkora pas na Lukáše Nahodila, který puk nekompromisně uklidil do horního rohu - 1:1. Za dalších sedm minut se domácí radovali zase. Rolinek vybojoval puk a zpoza branky oslovil Schause, který byl ze všech hráčů na brankovišti nejdůraznější. Oba góly Dynama padly v přesilovkách. Po dalších šancích Sýkory a Schause to Jihlavané zkusili v power play, které vedlo pouze ke zpečetění výhry domácích - přes celé kluziště se trefil Ján Sýkora.

Dukla Jihlava poprvé v baráži prohrála, k dalšímu utkání nastoupí v úterý v Karlových Varech.

HC Dynamo Pardubice - HC Dukla Jihlava 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 43. Nahodil (P. Sýkora, Schaus), 49. Schaus (Rolinek), 60. J. Sýkora – 14. J. Říha (Šidlík).

Rozhodčí: Svoboda, Šír – Jelínek, Pešek. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras, J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Danišovský, Březina, Jergl. 

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 6. kole: 1. Jihlava (11 bodů), 2. Pardubice (10), 3. ČEZ Motor (8), 4. Karlovy Vary (7).

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FK Pardubice, HC Dukla Jihlava, baráž, Ján Sýkora, FC Vysočina Jihlava, Martin Růžička, Lukáš Nahodil, Jiří Říha, HC Energie Karlovy Vary, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zaznamenala v Pardubicích první prohru v baráži, přesto ji stále vede | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.