Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Dukla doma prohrála 5:2 s Litoměřicemi, pro trenéra soupeře je však pořád favoritem ligy

Dukla ve středu 18. září začala novou sezónu. Na domácím ledě v pelhřimovském azylu nastoupila proti Litoměřicím, které nepatří k zrovna oblíbeným soupeřům. Rozhodla druhá třetina, kdy jihlavští hokejisté třikrát inkasovali.

Poté, co byl na neučito odložený víkendový zápas s Přerovem, začínala Dukla doma. Hra začala v rychlém tempu, oba celky byly vyrovnané, v patnácté minutě pak Beran vyrazil puk před sebe, čehož využil Kuťák a poslal hosty do vedení. Ve druhé dvacetiminutovce ale skončil puk za zády brankáře Dukly hned třikrát, z toho dvakrát hrál domácí tým v oslabení.

Na poslední třetinu nastoupil do brány Zhukov, na kterého mají jihlavští fanoušci jen ty nejlepší vzpomínky a po gólu Vrhela se Dukla vrátila do hry. Zhukov ustál i trestné střílení, jeho spoluháčům se ale už vyrovnat skóre nepodařilo, naopak v závěru dostali ještě gól do prázdné branky.

Jihlava tak svůj první zápas letošní sezóny prohrála, bylo to však proti soupeři, který už o víkendu hrál. „Víme i z loňské sezony, jaké jsme měli problémy se hrou Litoměřic. Snažili jsme se na to připravit, ale zápas v sezoně už je něco jiného, než příprava. My jsme dnes byli opravdu trochu přibrzdění, o krok později,“ uznal trenér Viktor Ujčík. Trenér soupeře Daniel Tvrzník však řekl, že je pro něj Dukla stále jedním z favoritů ligy.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Pořízek (Menšík), 51. Vrhel (Čachotský, Cachnín) – 15. Kuťák (Kordule), 30. Vildumetz (Tomek, Eberle), 35. Sihvonen (Tomek), 38. Sihvonen (Vildumetz, Chlubna), 57. Costa. 

Rozhodčí: Skopal, Šico - Smetková, Kráľ. 

Diváci: 578.

HC Dukla Jihlava: Beran (41. Zhukov) – Strejček, Bilčík (A), Jansons, Ozols, Mareš, Dundáček, Vovsík – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Štefančík, Vrhel, Půček – Havránek, Menšík, Harkabus (A) – Pořízek, Toman, Jungwirth.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Tomov, Žovinec, Pavlák, Klikorka, Tomek, Jebavý, Černohorský – Bernovský, Kuťák, Kordule – Costa, Eberle, Vildumetz – Chlubna, Pajer, Ton – Sihvonen, Žmola, Plos.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Litoměřice, hokej, Maxa liga, utkání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla doma prohrála 5:2 s Litoměřicemi, pro trenéra soupeře je však pořád favoritem ligy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.