Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejová Jihlava nakonec porazila Pardubice na nájezdy. Premiéru si odbyl Šimon Báťa

Po neúspěchu s lídrem tabulky z ostravské Poruby si jihlavští hokejisté chtěli spravit chuť v domácím utkání s béčkem Pardubic. Vzhledem k postavení týmů v tabulce i k bilanci vzájemných zápasů byla Dukla favoritem. Možnost ukázat se mezi dospělými dostali v zápase proti Pardubicím B útočníci Adam Rauš a Šimon Báťa, který si vůbec poprvé zahrál Chance ligu.

Svou roli mírného favorita začali domácí naplňovat hned v úvodu duelu a již v osmé minutě první třetiny vedli po brankách Harkabuse 2:0. Pardubice však dostaly možnost hrát přesilovku a hned ji využily. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1.

I ve druhé třetině pykala Dukla za svůj faul. Domácí sice dokázali ubránit druhé oslabení v zápase, takže hned po vypršení trestu z dorážky opět inkasovali. A protože následné přesilovky ani jeden z týmů nevyužil, měla o výsledku rozhodnout třetí třetina. V normální hrací době však další branka nepadla. Nestalo se tak ani v prodloužení, a tak i když Dukla přestřílela svého soupeře v poměru 36:17, dospělo utkání k samostatným nájezdům. V této disciplíně už se Jihlavským dařilo o poznání lépe. Brankář Adam Beran kompletně vynuloval střelce všech nájezdů Dynama. Na druhé straně uspěla trojice Havránek, Čachotský a Cachnín. Dukla Jihlava tak bere ze zápasu druhý cenný bod.

Šimon Báťa se za téměř osm minut do zápasových statistik nakonec nezapsal.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice B 3:2 (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0) po s.n. (3:0)

Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Jelínek, T. Havránek), 8. Harkabus (Bilčík), rozh. náj. T. Havránek – 14. Lichtag (J. Mikyska, Nedbal), 23. Kaplan

Rozhodčí: Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Sýkora, Teršíp. Diváci: 320.

HC Dukla Jihlava: A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, D. Kolář (A), Koštoval, Ozols, Chvátal – Čachotský (C), Pořízek, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Jelínek – Štefančík, Menšík, R. Toman – Báťa, Rauš, V. Brož.

HC Dynamo Pardubice B: Honzík – Zdráhal, Bučko, Švec, Nedbal (A), Voženílek, Tvrdík – Lichtag, Kaut (C), Hrníčko – Kaplan, J. Mikyska, Žálčík (A) – Pavlata, Herčík, Zeman – Gromadzki, Fiala, Moník.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nela Ditrichová | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky hokej, zápas, report, výhra, nájezdy, penalty, Dukla, Jihlava, Pardubuce

Hokejová Jihlava nakonec porazila Pardubice na nájezdy. Premiéru si odbyl Šimon Báťa | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.