Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skvělý vstup do nového roku. Dukla otočila zápas se Slávií, dvakrát se trefili Cachnín a Jelínek

První utkání v roce 2024 sehráli jihlavští hokejisté na domácím ledě. Navzdory nepříznivému vstupu do zápasu nakonec brali tři body.

HC Slavia Praha využila v úvodní třetině dvou přesilových her a rychle odskočila soupeři o dvě branky. První gól paradoxně tečoval bratr jihlavského gólmana Matěj Beran oblékající dres Slavie. Následně začal pražský klub dobře bránit a Dukla se do šancí příliš nedostávala.

Jihlavští hokejisté začali skóre otáčet až v druhé polovině zápasu. Trefa Richarda Cachnína ve 29. minutě tým povzbudila a na začátku poslední třetiny stačilo něco málo přes minutu. Po ní Dukla už o gól neprohrávala, ale vedla. Nejdříve prostřelil gólmana Šimon Jelínek a pak opět Cachnín. V samotném závěru přidal druhý gól i Jelínek a pátý gól vsítil Tomáš Havránek, který si díky dvěma asistencím připsal tři body.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 5:3 (0:2, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 29. Cachnín (Dundáček, Havránek), 42. Jelínek (Havránek, Harkabus), 43. Cachnín (Koštoval, Pořízek), 56. Jelínek (Harkabus), 58. Havránek (Jelínek) - 11. Matěj Beran (Holý, Guman), 13. Knotek (Guman, Matěj Beran), 60. Kremláček (Žovinec, Průžek).

Rozhodčí: Zavřel, Svoboda - Koltík, Polák. Diváci: 611.

HC DUKLA JIHLAVA: A. Beran – Strejček, Bilčík, Kolář, Dundáček, Ozols, Mareš, Koštoval – Cachnín, Pořízek, Čachotský – Jelínek, Havránek, Harkabus – Burkov, Kuprijanov, Štefančík – V. Brož, Bartoš, Krajč.

HC SLAVIA PRAHA: Volevecký – Křepelka, Žovinec, Holý, Kremláček, Hrdinka, Kajínek, Klikorka – Guman, Kulda, Matěj Beran – Průžek, Knotek, Půček – J. Brož, Slavík, Havrda – Strnad, Polák, Všetečka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Richard Cachnín, Nový rok

Skvělý vstup do nového roku. Dukla otočila zápas se Slávií, dvakrát se trefili Cachnín a Jelínek | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.