Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokej pod palmami? Brazilci se budou učit hrát hokej v České republice, s Duklou podepsali spolupráci

Dukla Jihlava podpoří rozvoj ledního hokeje v Brazílii. Zahájení spolupráce stvrdili minulý měsíc podpisem memoranda v Sao Paulu Bedřich Ščerban a ředitel Ice Brasil Salvador Neto Ferreira.

Do krajského města přijeli zástupci brazilského ledního hokeje. Navázali totiž spolupráci s HC Dukla Jihlava, která jim s rozvojem sportu pomůže. Jednatel klubu Bedřich Ščerban podepsal minulý měsíc v Sao Paulu Memorandum o porozumění mezi hokejovým klubem HC Dukla Jihlava a Ice Brasil, sekcí ledního hokeje v rámci Brazilské konfederace ledních sportů, který zastupuje Salvador Neto Ferreira.

Dohoda o přípravě a pořádání seminářů pro trenéry, workshopů na ledě pro trenéry i hráče všech věkových kategorií a celkové pomoci v rozvoji brazilského ledního hokeje vznikla na základě oslovení vedení jihlavského celku Generálním konzulem České republiky v São Paoulu Milošem Sklenkou.

„Pro náš Generální konzulát je ctí, že brazilská strana si vybrala právě Česko pro rozvoj ledního hokeje. Velmi si vážíme rychlé reakce Českého svazu ledního hokeje a zvláště klubu Dukly Jihlava reprezentované panem Bedřichem Ščerbanem. Podle vyjádření šéfa Ice Brasil Salvadora Neta Ferreiry zde pan Ščerban odvedl velmi kvalitní práci v oblasti metodické přípravy, tréninku pro mládež a dospělé a potvrdil tím, že Brazílie si nemohla vybrat lepšího partnera pro rozvoj ledního hokeje v zemi,” zdůrazňuje český diplomat Miloš Sklenka.

Memorandum počítá s tím, že trenéři i vybraní hráči navštíví Duklu Jihlava, kde absolvuji stáž a rozvojový kemp. „Při pobytu v Brazílii jsem jim předal řadu metodických materiálů a podkladů na rozvoj hokejových dovedností, absolvoval řadu seminářů na téma výchova hráče, práce s mládeží, powerskating, systém výchovy v Čechách, metodika u nás atd. Také jsem předal hokejové dárky, například od Dukly Jihlava mládež,” popisuje první zkušenosti jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

V Brazílii postavili nedávno první stálou ledovou plochu (nemá klasické rozměry, je malá) a chtějí budovat hokejové týmy. „Stadion je plný od rána do večera. Jsou vděčni za každou lekci na ledě, za každou radu a informaci. Kabiny a zázemí mají na nízké úrovni. Zato nadšení, snaha, a vděčnost za každou lekci, doporučení a radu jsou veliké,” popisuje aktuální osobní zážitky s brazilskými hokejisty Bedřich Ščerban.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy, HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Brazílie, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokej pod palmami? Brazilci se budou učit hrát hokej v České republice, s Duklou podepsali spolupráci | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.