Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chybělo tak málo. Jihlavští junioři sahali po finále, v rozhodujícím zápase ale prohráli s Třincem na nájezdy

Junioři Dukly bojovali o účast v extraligovém finále velmi srdnatě, ale postup jim protekl doslova mezi prsty. V rozhodujícím zápase v Třinci vedli o dva góly, soupeř ale v závěru vyrovnal a na samostatné nájezdy byli šťastnější domácí.

Přestože o něco aktivnější byl v úvodu domácí Třinec, byla to právě Dukla, která díky Valachovi potrestala špatnou rozehrávku u domácí branky a šla v závěru třetí třetiny do vedení. Ještě větší radost zavládla mezi fanoušky Jihlavy na začátku druhé třetiny, kdy Rauš využil střelou z minimálního úhlu přesilovou hru a Dukla vedla už o dvě branky. Později se navíc Dukle podařilo skvěle ubránit i dlouhé pětiminutové oslabení a po konci druhé třetiny to Duklu vypadalo velmi dobře.

Třinec se ovšem nechtěl vzdát svého snu o finále a ve třetí třetině po využité přesilovce domácí Ramik ještě zdramatizoval situaci. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetině pak dokázal při hře Třince bez brankáře Haas vyrovnat a o postupujícím nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. Až v deváté sérii nakonec dokonal obrat domácí Spěváček a Duklu poslal do souboje o bronz. V sobotu 15. dubna od 17 hodin se tak junioři naposledy představí domácímu publiku v souboji o historickou medaili.

HC Oceláři Třinec - HC Dukla Jihlava 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Ramik (Haas, Hrůzek), 59. Haas (Šilar), rozh. náj. Spěváček – 16. Valach (Klapica), 26. Rauš (Menšík, Jungwirt). 

Rozhodčí: Veselý, Pilný – Maštalíř, Hanzlík. Diváci: 210. 

Třinec: Milota – Volas, Kremnický, Andrle, Kyselý, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Ramik, Šilar, Kozlík.

Jihlava: Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabatka, Tomšík – Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Valach, Pavelec, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka.

Konečný stav série: 4:3

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chybělo tak málo. Jihlavští junioři sahali po finále, v rozhodujícím zápase ale prohráli s Třincem na nájezdy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.