Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla vstoupila do předkola play-off vítězně, na Slavii vyhrála 3:2 a má dva mečboly na postup do čtvrtfinále

Dukla vstoupila do vyřazovacích bojů vítězně. V prvním zápase předkola play-off dokázali hokejisté z Vysočiny porazit pražskou Slavii na jejím ledě 3:2. V sérii hrané na dva vítězné zápasy tak mají pro domácí duely dva mečboly na postup čtvrtfinále Chance ligy.

Jihlava zužitkovala hned svoji první přesilovku v zápase, ve 3. minutě dorazil Harkabusovu střelu do sítě kapitán Skořepa. Hosté pak přečkali několik šancí Slavie a znovu udeřili v 17. minutě, kdy ze skrumáže před brankou Slavie vypadl puk před Kolářem, který ho vrátil do odkryté klece. Pražané však rychle snížili zásluhou Mrni, který dorazil předchozí Žovincovu střelu.

A krátce po změně stran Slavia vyrovnala, když Žejdlem využila svoji pátou přesilovku v zápase. Domácí byli na koni, svoje další šance však nevyužili a v 37. minutě je zmrazil Handl, který přijal nahrávku od Miškáře a z mezikruží střílel přesně - 2:3. Slávisté ve třetí třetině vrhli síly do útoku, ale úspěšní nebyli. V samotném závěru mohl na rozdíl dvou branek upravit Karabáček, trefil však jen tyč. To ale Jihlavany mrzet nemuselo, po výhře 3:2 mají dobrou pozici pro nedělní zápas na "domácím" ledě v Pelhřimově.  

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Mrňa (Žovinec, Stehlík), 24. Žejdl (Klikorka, J. Brož) – 4. Skořepa (Harkabus, Kolář), 17. Kolář, 37. Handl (Miškář, Karabáček). 

Rozhodčí: Svoboda, Hucl – Belko, Kokrment. Diváci: 837. 

Slavia: Málek – Klikorka, Hejda (A), Žovinec, Křepelka, Barák (A), Szathmáry, Matyáš – Strnad, Žejdl (C), Kulda – Všetečka, Kern, J. Brož – Mrňa, Stehlík, Krliš – Labuzík, Havrda, Simon.

Jihlava: Beran – Kolář, Haman, Bilčík, Kočí, Vala, Dundáček, Dvořák – Harkabus (A), Skořepa (C), Karabáček – Havránek, Miškář, Šik – Chlubna, Handl, Pořízek – Cachnín, Křehlík, V. Brož.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vstoupila do předkola play-off vítězně, na Slavii vyhrála 3:2 a má dva mečboly na postup do čtvrtfinále | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.