Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dukla derby k vítězství nedotáhla, s vedoucí Třebíčí prohrála po nájezdech. Stále však drží pozici pro play-off

Dukla vedla proti svému regionálnímu rivalovi z Třebíče o dvě branky, vítězství se však v 48. kole Chance logy nedočkala. V dramatickém duelu před slušnou diváckou kulisou nakonec podlehla 2:3 po samostatných nájezdech. Jihlava je stále desátá a drží tak pozici pro předkolo play-off. V základní části ij zbývá odehrát ještě pět zápasů.

Už od prví třetiny se hrál atraktivní hokej a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V úvodu vychytal domácího Miškáře Jekel, ale v 7. minutě ho střelou na první tyč překvapil Šik. Třebíč mohla srovnat po střele Ferdy, Beran byla ale pozorný. V závěru třetiny měl zase trochu smůlu Bořuta, jehož ránu zastavila spojnice jihlavské branky.

Poté, co zůstalo několik přesilovek na obou stranách bez využití, dostala se Dukla krátce po polovině hracího času do dvojnásobného vedení. Dobrou práci Chlubny zužitkoval přesnou střelou z mezikruží opět Šik. Třebíč ale rychle snížila, ve 34. minutě po křižné přihrávce skóroval pohotový Dočekal. 

Start do poslední periody vyšel lépe hostům, Ferdovu snahu ale zastavily Beranovy betony. Úspěšněji si počínal ve 45. minuě Bořuta, jehož prudká rána z dálky šla mimo dosah jihlavského brankáře - 2:2. Dvě minuty před koncem mohl misky vah na jihlavskou stranu převážit Cachnín, ale v samostatném úniku přestřelil. 

V prodloužení mohl zas rozhodnout Vodný, svoji vyloženou šanci ale neproměnil. Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy. Zatímco na jihlavslé straně se prosadil pouze Pořízek, třebíčští střelci byli neomylní a zajistili tak, že druhý sobotní poputuje na konto lídra Chance ligy.

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Šik (Miškář, Kočí), 32. Šik (Chlubna) – 34. Dočekal (Vodný, Bořuta), 46. Bořuta (Michálek), rozh. náj. Novák. 

Rozhodčí: Hucl, Květoň – Kotlík, Kráľ. Diváci: 1458.

Jihlava: Beran – Dundáček, Haman, Kolář (C), Vala, Bilčík (A), Dvořák, Kočí – Havránek, Miškář, Karabáček – Chlubna, Pořízek, Šik – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož.

Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Vodička, Poizl – Vodný, Dočekal (A), Bittner (C) – Psota, Klímek, Malý – Ferda (A), Pšenička, Michálek – Sedláček, Svoboda, Novák.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třebíč, hokej, první liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla derby k vítězství nedotáhla, s vedoucí Třebíčí prohrála po nájezdech. Stále však drží pozici pro play-off | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.