Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Druhá prohra za sebou. Dukla Jihlava vydolovala z duelu s Frýdkem-Místkem pouze bod

Podruhé v řadě odjížděli hokejisté Dukly Jihlava se sklopenými hlavami. Po prohře v Kadani si tentokrát nepřišli na další tým ze suterénu tabulky Frýdek-Místek, se kterým prohráli 1:2 po prodloužení. Po zisku jednoho bodu náleží týmu z Vysočiny stále třetí místo v tabulce, ale pouze o skóre před čtvrtou Slavií Praha.

Dukla měla hned v úvodu výhodu přesilové hry, po přiťuknutí Semana ale Zeman nedokázal přehodit Danečkův beton. Velkou příležitost měl i Diviš, skákavý kotouč však přes obětavého obránce hostí do branky dopravit nedokázal. Po pěkné akci Zemana pak nepřesně zakončoval Seman. Vedle střílel z ideální pozice v mezikruží i jejich spoluhráč Danišovský.

V úvodu ještě dvakrát zahrozili domácí, když Protasenjovu střeu zblokoval obránce Frýdku a Skořepovo snažení výustilo jen v kutálející se puk přes brankoviště. Pak se začali osmělovat i Frydeckomístečtí. V krátkém časovém úseku se před domácím Svobodou zjevili Kovarčík a poté Jašek, skóre se ale neměnilo. Jihlavský brankář v byl v permanenci i při rána volného Meidla. V polovině zápasu se Dukla dostala do vedení. Čachotského střela letěla vysoko nad, ale v pokračující přesilovci si kotouč ve skrumáži před brankou našel Anatolij Protasenja a poprvé přesně zacílil - 1:0. Zvýraznit vedení mohl Říha, ale minul. Ani hostující Christov pak nedokázal svoji dorážku vtěsnat mezi tři tyče.

Střelu domácího Březiny ze začátku třetí třetiny ztlumil Daneček betonem a poté počítali svoje šance hlavnš Slezané. Nebezpečná byla snaha Matyáše na brankoviště, podobně jako rána Pechance z hranice kruhu, kterou Svoboda vyrazil za svoji branku. Hosté stupňovali tlak, další pokus Ciencaly vytáhl domácí brankář ramenem. Situaci z 57. minutě už ale vyřešit nedokázal. Během přesilovsky střílel Matyáš, u Svobodou vyraženém puk byl nejblíž Michal Kovařčík, který jej usměrnil do horní části branky - 1:1. 

Prodloužení bylo nahoru - dolů, přesto si více šancí připravila Dukla. Protasenja nechal vyniknout Danečka, následně Čachotský po obkroužení branky nahrával Říhovi, ale tentokrát byl gólman hostů připraven. Po neproměné situaci dva na jednoho rozhodli hosté utkání z následného kontru. Klimša pronikl do útočného pásma, přihrál na kruh Davidu Ciencialovi, které nekompromisně rozhodl tvrdou střelou do šibenice.

HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 1:2 po prodoužení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Protasenja (Kaláb, Zeman) – 57. M. Kovařčík (Matyáš, O. Kovařčík), 64. Cienciala (Klimša, Marek Růžička).

Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Jílek, Šperl. Diváci: 1129.

Jihlava: M. Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Kajínek, Půža, Kaláb, Dobrovolný (C), Dundáček – Protasenja, Skořepa, Čachotský – Zeman, F. Seman, Jícha – Stoklasa, Diviš, Březina – Danišovský, Mejzlík.

Frýdek-Místek: Daneček – Adámek, Kania, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, D. Stránský – Cienciala, Pechanec, Rufer – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Jašek – Franek, Klimša (C), R. Meidl – Christov, Marek Růžička, Lacka.

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky HC Frýdek-Místek, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, HC Slavia Praha, Sportovní klub Kadaň, FK Dukla Praha, Marek Růžička, Michal Kovařčík, Michal Roman, Frýdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá prohra za sebou. Dukla Jihlava vydolovala z duelu s Frýdkem-Místkem pouze bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.