Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Cenné dva body zvenku. Dukla Jihlava uspěla v Prostějově, vyhrála 2:1 v prodloužení

Podruhé za několik málo dní se hokejisté Dukly Jihlava vydali k zápasu na střední Moravu. Po těsné porážce v Přerově se jim dneska dařilo lépe, na ledě silného Prostějova uspěla po prodloužení výsledkem 2:1. Po 14. kole první ligy patří Jihlavě čtvrtá příčka tabulky.

V úvodu prováhal velkou šanci domácí Káňa, při přesilovce mu před branku nahrával Moskal, ale puk mu v klíčové chvíli přeskočil hůl. Nejzajímavěji ze strany Dukly, aspoň v rámci první třetiny, vypadala Březinova jedovka z mezikruží, prostějovský Kantor si bravurně poradil. Více zajímavých momentů defenzivně laděné úvodní dějství nepřineslo.

Druhá třetina nabídla už zajímavější hokej. Jihlavský brankář Škarek se blýskl při akci Luňáka a Půhoného, na druhé straně Kantor zneškodnil dobře mířenou střelu Diviše. O chvilku později si lépe nevedl ani jeho spoluhráč Říha. Dukla měla střestí při ráně Luňáka, mířila jen těsně od horní rohu branky. První zápis do střelecké listiny tak zbyl na Michala Důrase, jenž ve 37. minutě dorazil Jerglovu vyraženou střelu - 0:1.  

V úvodu třetí třetiny zahrozil jihlavský Protasenja, který využil odrazu od zadního mantinelu, Kantor se však stačil přesunout. Varováním pro hosty měla být pěkná individuální akce Luňáka, protože hned vzápětí střílel od modré Zadražil a těsně před Škarkem tečoval Martin Švec - 1:1. Poté se na Duklu dvakrát nalepila smůla, Jergl trefil břevno prostějovské branky a Březina posléze tyč! Vítězství domácích mohl naopak v poslední vteřině zajistit Venkrbec, toho ale skvěle vychytal Škarek. utkání tak putovalo do prodloužení.  

Venkrbec se v další velké šanci ocitl v prodloužení, Škarek byl opět nad jeho síly. Na druhé straně se dvakrát zaskvěl Kantor, ale v poslední minutě byl i on krátký. V úniku dva na jednoho předložil Čachotský Filipovi Semanovi, který zasunul kotouč mezi betony přesouvajícího se brankáře - 1:2.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 1:2 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 47. Švec (V. Zadražil, L. Krejčík) – 37. Důras (Jergl, Zeman), 65. F. Seman (Čachotský, Říha). Rozhodčí: Šutara – Barteček, Ganger. Diváci: 1712.

Prostějov: Kantor – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Holomek, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec, Půhoný – M. Novák, Moskal, Korhoň – L. Krejčík, J. Káňa, Fiala – Švec, Hozák.

Jihlava: Škarek – Říha, Bilčík, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Půža, Dobrovolný – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Zeman, Jergl – Stoklasa, F. Seman, Diviš – Březina, Kondratěv.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky 1. SK Prostějov, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, HC Zubr Přerov, FK Dukla Praha, Střední Morava, Martin Švec, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenné dva body zvenku. Dukla Jihlava uspěla v Prostějově, vyhrála 2:1 v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.