Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla je jednu výhru od baráže, pomohla famózní první třetina

Hokejová Dukla si dneska ve Vsetíně vybojovala dva finálové mečboly. Pomohla tomu zejména fantastická první třetina, během které Jihlavané nastříleli domácím čtyři branky. Po výhře 3:6 může Dukla finálovou sérii uzavřít už v úterý na domácím ledě.

Dukla byla v sobotu mimořádně efektivní v útoku. Hned ve 3. minutě mířil přesně od modré Cachnín, na druhé straně pomohl několika výbornými zákorky Žukov. V 10. minutě vyplaval puk před Eliášem, který náskok hostů zdvojnásobil. Jihlavě se povedla i přesilovka, v 17. minutě procedil přes Gábu tvrdou střelu Kachyňa. Třetinu snů završil o minutu později Čermák, který si velmi důrazně počínal na brankovišti - 0:4.

Vsetín zbraně nesložil a ve druhé třetině si vytvořil velký tlak. Žukov několika nebezpečným pokusům odolal, inkasoval až ve 28. minutě, když inkasoval po Smetanově tvrdé střele. Poté, co jihlavský brankář několikrát opět podržel svůj tým, vstřelil pátou branku hostů Menšík, když ve 36. minutě precizně proměnil samostatný únik.

Ani tento moment však Valachy nezlomil a na začátku třetího dějství se dostali do zápasu. Ve 42. minutě zblízka snížil Ondračka a hned o dvě minuty později na rozdíl dvou branek snížil už podruhé Smetana. Dalším ztečím vsetínské odenzívy však jihlavský obranný val v čele s Žukovem odolal, naopak v závěru upravil skóre na závěrečných 3:6 do prázdné branky Čachotský.

VHK Robe Vsetín - HC Dukla Jihlava 3:6 (0:4, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Smetana, 42. Ondračka (Klímek, D. Březina), 44. Smetana (Klímek) – 3. Cachnín (M. Juda), 10. Eliáš (M. Juda), 17. Kachyňa (Vítězslav Brož, T. Havránek), 18. P. Čermák (Bilčík), 36. Menšík (Bilčík, Peš), 60. Čachotský.

Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Jindra, Komínek. Diváci: 5050.

Vsetín: Gába (18. J. Málek) – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, J. Říha, J. Jenáček, Štach (A), Š. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Gago, Pšurný, Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek.

Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kachyňa, Dundáček, Valenta, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Peš – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Vsetín, první liga, hokej, FK Dukla Praha, VHK Vsetín, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla je jednu výhru od baráže, pomohla famózní první třetina | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.