Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dukla zdolala Přerov i potřetí a postupuje do semifinále. V něm se utká se Sokolovem

Předevčírem byli od postupu kousek, teď se už je to definitivní. Hokejisté Dukly v rozhodujícím pátém zápase čtvrtfinále přetlačili Přerov poměrem 2:1 a slaví postup. V semifinálové sérii se Jihlava utká se Sokolovem, první duel se hraje v neděli na Vysočině.

Ve čtvrtečním dramatickém utkání se na první branku čekalo dlouho, gólmani Zhukov a Klimeš se překonávali. Smírný stav se změnil až v 36. minutě Seman, který ve dvojnásobné přesilovce zužitkoval Čachotského pobídku. Ještě veseleji bylo v Jihlavě ve 42. minutě, když po Kachyňově přihrávce před brankou otočil Brož, když puk procedil přes brankáře podruhé. Deset minut před koncem snížil rychlou střelou po vhazování Kratochvíl, ale větší tlak si hosté nevytvořili. Z trestného střílení pak mohl postup zpečetit Čachotský, ale i tak už Dukle neunikl.    

HC Dukla Jihlava - HC Zubr Přerov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. F. Seman (Čachotský, Kowalczyk), 42. Vítězslav Brož (Kachyňa, M. Juda) – 50. Š. Kratochvil (Tadeáš Král). 

Rozhodčí: Obadal, Jaroš – Belko, Kokrment. Diváci: 2191.

Jihlava: Zhukov – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, A. Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Přerov: Klimeš – Kubeš, Kudělka, Dluhoš, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C) – Jakub Svoboda, M. Kratochvil, T. Doležal (A) – Š. Kratochvil, Tadeáš Král, Goiš – Jan Svoboda, Pechanec, Herman – D. Indrák, F. Dvořák, Sebera – Matěj Svoboda.

Konečný stav série: 3:2.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dukla Jihlava, Přerov, hokej, první liga, HC Zubr Přerov, FK Dukla Praha, FK Baník Sokolov, FC Vysočina Jihlava, František Dvořák, HC Dukla Jihlava, Jakub Svoboda, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla zdolala Přerov i potřetí a postupuje do semifinále. V něm se utká se Sokolovem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.