Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Duklu Jihlava dneska čeká druhý zápas domácího turnaje , nastoupí proti Karlovým Varům

Před dvěma týdny odstartoval vysokou porážkou Dukly Jihlava od Olomouce přípravný turnaj Dukla Cup, který je oslavou šedesátého výročí existence tradičního hokejového klubu z Vysočiny. Dnes hraje Dukla druhé kolo, od 18 hodin poměří síly s Energií Karlovy Vary.

Od 15. do 19. srpna čekají hokejové fanoušky pořádné žně. V těchto dnech se totiž uskuteční pět zápasů přípravného turnaje Dukla Cup, který připomíná šedesáté výročí vzniku klubu. Dukla v jeho předehrávce prohrála s extraligovou Olomoucí vysoko 0:6, reputaci si může napravit již dneska v souboji s dalším soupeřem z nejvyšší soutěže - Energií Karlovy Vary. A půjde do jisté míry o souboj pikantní.

V přípravném období před začátkem minulé sezóny putovalo směr krajské město Vysočiny několik talentovaných mladíků z Karlových Varů. Ti nebrali působení ve druhé nejvyšší české soutěži jako trest, ale naopak jako šanci ukázat, že na extraligu mají.

A tak zatímco klub z lázeňského města měl několik kol před koncem extraligy zajištěnou účast v play-out a během něj měl nejrychleji jistou baráž, Dukla se umístila po základní části na druhém místě a přes Havířov a Ústí nad Labem si po dlouhých dvanácti letech zajistila účast v baráži o extraligu, navíc jako vítěz WSM ligy. Prolínací soutěž, která skončila bezmála před čtyřmi měsíci, se stala pro nakonec druhé Karlovy Vary, stejně jako pro další klub zachraňující extraligu, v baráži první Litvínov, úspěšnou. Jihlava proti těmto klubům i proti pražské Slavii statečně bojovala, na lepší než na čtvrté místo a kupu nasbíraných zkušeností to však nestačilo.

V průběhu minulého týdne ohlásila Jihlava pohyb v hráčském kádru. Tým opustili Štěpán Štěpánek, Jiří Severa a Marek Pulkrab. Poslední dva jmenovaní absolvovali s Duklou celou letní přípravu, stejně jako Jevgenij Kondratěv,jenž je v Dukle i nadále. Z tria zkoušených slovenských hokejistů Šimon Stríž (obránce), Róbert Varga a Matej Síkela(útočníci) doposud zůstává poslední uvedený, ke kterému přibyl i další slovenský forvard Patrik Danišovský. Loňský kapitán juniorky Slovanu Bratislava již naskočil do vítězného přípravného zápasu v Třebíči. Do Dukly se na hostování z Olomouce vrací útočník Aleš Jergl, jenž během posledních dvou sezon odehrál za červenožluté přes šedesát zápasů.

Foto www.hcdukla.cz | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Karlovy Vary, Olomouc, Kraj Vysočina, HC Energie Karlovy Vary, soutěž, baráž, Jihlava, Róbert Varga, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duklu Jihlava dneska čeká druhý zápas domácího turnaje , nastoupí proti Karlovým Varům | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.