Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Extraligový sen se rozplynul, Dukla v rozhodujícím zápase nezvládla první třetinu

V Jihlavě v příští sezóně extraligu neuvidíme. Dukla totiž v rozhodujícím sedmém zápase finálové série nezvládla první třetinu a dovolila Kladnu čtyřikrát skórovat. Přestože jihlavští hráči duel nezabalili, prohru 5:2 už neodvrátili. Příští sezónu tak stráví opět v první lize.

Dukla nevstoupila do zápasu špatně, ale v 8. minutě se dopustila fatální chyby v rozehrávce, kterou ztrestal Hlava. Drhou branku domácích vsítil vzápětí Marosz, ale všem špatným momentům nebyl konec. Ve 12. minutě totiž stejný hráč proměnil samostatný únik, na dokonce čtyřbrankový náskok zvýšil šikovným manévrem Račuk. Jiskru naděje vykřesal pro Jihlavu v poslední minutě první třetiny Fronk, který tečoval ránu Harkabuse - 4:1.

Jihlavské hráče to povzbudilo a v narůstajícím tlaku se jim podařilo snížit, když po pěkné souhře střílel do odkryté klece Lichanec. Více však Dukla i přes veškerou snahu a šance nezvládla. Naopak v závěru hostům, hrajícím vabank, vstřelil gól během power play Zacharčuk, který tak odšpuntoval kladenskou extraligovou radost.

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Hlava, 9. Marosz (Jágr, Snuggerud), 12. Marosz (Kubík), 19. Račuk (S. Zacharčuk, Hlava), 60. S. Zacharčuk (Machač, Račuk) – 20. Fronk (T. Harkabus, Illéš), 27. Lichanec (Čachotský, T. Havránek)

Rozhodčí: Pešina, Hradil, Hlavatý, Lederer.

Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) –Hlava, Marosz, Kubík – Račuk (A), Pitule, Melka – Š. Jelínek, Machač, Guman – Bílek.

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Eliáš, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Bukač – T. Harkabus, Fronk, Illéš –Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Konečný stav série: 4:3

   

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, hokej, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, Jaromír Jágr, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligový sen se rozplynul, Dukla v rozhodujícím zápase nezvládla první třetinu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.