Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla žije! Parádní otočkou ovládla pátý zápas série a odmítla vyřazení

Dlouho to vypadalo, že to pro Duklu bude poslední zápas sezóny. Ve třetí třetině ale ukázala bojovnost, zabrala a výsledek pátého zápasu čtvrtfinálové série proti Litoměřicím otočila na 4:2. Jihlava však stále prohrává 3:2 na zápasy, sezónu bude znovu zachraňovat v neděli na ledě soupeře.

Nazdory důležitosti utkání se hrál atraktivní a otevřený hokej se zajímavými příležitostmi na obou stranách. Bezbrankové skóre nakonec prolomil ve 14. minutě domácí Dundáček, který šikovně tečoval střelu Fronka. Z vedení se však Dukla snad ani nemohla radovat, protože v téže minutě Litoměřice stav dokázali otočit! Nejprve Žukova prostřelil Toman, o chvilku později stroprocentně zužitkovali svoji kličku Stehlík - 1:2.

Ve druhé třetině gól nepadl, ale o dramatické situace nebyla nouze, například když se poprali jihlavská Jiránek s hostujícím Hávou. Skóre se začalo měnit až na začátku dějství třetího. Hned po 41 vteřinách se přesně rad rameno brankáře trefil Skořepa, který si gólový zápis zopakoval o tři minuty později, kdy si velmi důrazně počínal na brankovišti - 3:2. Litoměřice si pak vytvořili tlak, ale bez gólového efektu. V poslední minutě tak pečetil skóre do prázdné branky Pekt.  

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Dundáček (Fronk, Jiránek), 41. Skořepa (Lichanec, Strejček), 44. Skořepa (Havránek), 60. Pekr – 14. Toman (Jícha, Válek), 14. Stehlík (Urban, Konečný). 

Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Jindra, Šimánek.

Jihlava: Zhukov – Krenželok, Kolář, Dundáček, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Jiránek, Fronk, Mácha – Havránek, Skořepa, Illéš – Harkabus, Zadražil, Pekr – Juda, Lichanec, Vítězslav Brož.

Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý, Háva – Svoboda, Miškář, Procházka – Jícha, Toman, Válek – Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.

Stav série: 2:3.

Ohodnoť článek

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, hokej, play-off, čtvrtfinále, FK Dukla Praha, HC Stadion Litoměřice, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla žije! Parádní otočkou ovládla pátý zápas série a odmítla vyřazení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.