Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dukla převedla dresy na novou sezónu. Vstoupí do ní zítra domácím zápasem s Prostějovem

Před sobotním vstupem do Chance ligy proti Prostějovu proběhla v CZ LOKO aréně v Jihlavě tradiční tisková konference. O připravenosti týmu, cílech do nové sezony i k aktuálnímu stavu ohledně nákazy Covid 19 hovořili jednatel klubu Bedřich Ščerban, hlavní trenér týmu Viktor Ujčík a kapitán týmu Josef Skořepa.

Jako komplikovanou hodnotil trenér Viktor Ujčík letní přípravu. „První fáze byla ovlivněná pandemií koronaviru. Začali jsme trošku později, než jsme chtěli. Ale v rámci možností a pravidel jsme trénovali a natrénovali jsme na suchu to, co jsme chtěli,“ řekl mnohonásobný reprezentant. 

„Přípravu na ledě bohužel přerušilo karanténní období, stihli jsme odehrát jedno utkání v Třebíči a začínali jsme nanovo. Kvůli karanténě jsme zrušili tři zápasy a šli přímo do utkání s Porubou, které bylo odehráno slušně. Jádro týmu z loňské sezony dostává do krve ten hokej, co chceme předvádět a v zápase v Litvínově se objevovaly věci, které chceme vidět,“ doplnil hlavní trenér A-týmu

Před nadcházející sezonou a s ohledem na nepříliš povedenou loňskou sezonou má klub opět vysoké cíle, které jsou stejné jak pro vedení klubu, trenéry, tak i hráče. „Tradice nás k tomu zavazuje. Letošní sezona ovšem bude těžká. Nevíme, zda se budou rušit zápasy, kontumovat nebo se vůbec dohraje sezona celá. Chceme se pohybovat v tabulce nahoře. Chceme být do šestého místa, což by měl být odrazový můstek do rozhodující části sezony,“ prohlásil jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Co se týče skladby kádru, zmínil jednatel klubu fakt, že se vyřešila situace zejména v obraně, kdy tým v loňské sezoně tlačila pata. Ščerban se vyjádřil i k otázce herního systému ligy. „Systém Chance ligy, tříkolový systém, není ideální. Ale pokud se člověk bude zamýšlet nad tím, co by se mohlo stát a co by mohlo přijít, tak je velmi dobrý. Je vytvořen dostatečný prostor na dohrávky. Jsou tam pauzy ve stejných termínech, jako má reprezentace. Doufám, že nás budou fanoušci v této těžké době podporovat. Pokud se bavíme o tom, že je těžká doba, tak doufám, že sezonou jako celkem projdeme dobře. Jako tým, jako partneři i jako fanoušci."

Slova díků měl jednatel i pro partnery klubu. „Znovu opakuji, že jsem rád, že nás partneři neopustili. Bohužel na rozdíl od předešlých tiskovek musím říct, že sezonu zatím zajištěnou úplně nemáme a byl bych rád, aby nás fanoušci podporovali tak, jak to jen z jejich strany půjde," vyzval Ščerban fanoušky Dukly.

Závěr tiskové konference patřil představení nových dresů na sezonu 2020/21. Žlutou variantu předvedl Viktor Ujčík, domácí tmavou variantu potom Josef Skořepa. Na přední stranu dresu se po několika sezonách vrátilo jako dominantní „staré“ bublinkové logo, což jistě uvítá velká část fanoušků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, Chance liga, hokej, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Bedřich Ščerban, trenér, Viktor Ujčík, 1. česká hokejová liga, Josef Skořepa, CZ LOKO, pandemie covidu-19, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla převedla dresy na novou sezónu. Vstoupí do ní zítra domácím zápasem s Prostějovem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.